• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Uconnect 6.5 aktualizacja

Zacznij od 17.07. Najlepiej rób to na włączonym silniku, bo jak radio się wyłączy albo co... Operacja trwa ok25 minut. Czysty pen, sformatowany na FAT32, wrzucone tylko to, co ma zainstalowane. Po uruchomieniu auta odczekać 2 minuty aż uconnect odpali wszyskie swoje programy. Nastepnie włożyć pen i czekać. Wersja 17.35 ma z tego co wiem poprawione rozpoznawanie mowy, natomiast v18 uniemożliwia wgrania scracowanych map. Po aktualizacji na wersję wyższą, nie ma możliwości powrotu do wersji niższej.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za instrukcję, jutro się za to zabiorę
P.s.
W mojej Giuliettcie nie ma nawigacji, chodzi mi o update samego software,
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam.
Mam taką navi. Wygląda na 6.5 cala. Moja prośba jak sprawdzić soft i wersję mapy. Wyczytałem że trzeba przytrzymać Setup lecz u mnie nie działa.
Może jakieś info , jakie mapy.
Mam Giuliettę od kilku dni i zielony jestem.

Załączniki

• IMG_20200701_212919.jpg
    IMG_20200701_212919.jpg
    89.2 KB · Wyświetleń: 82
Ostatnia edycja:
mapy Here- szukaj na włoskim forum Alfy - była aktualizacja.

A jakie są najnowsze aktualizacje?

Na angielskim forum jest mapa z 2020roku.

- - - Updated - - -

A w serwisie alfy podobno najnowsza dostępna jest z 2015roku i koszt wgrania koło tysiaka

- - - Updated - - -

Sam mam wgrane z 2018roku i mam nawet nowa obwodnicę Częstochowy która nawet nie jest jeszcze skonczona

Ponowie pytanie jak sprawdzić wersję softu i mapy. Nie mogę nigdzie tego wyczytać.

Youtube pomogło.
Wreszcie mam soft i mapę ,RADIO-MEDIA-ENTER razem nacisnąć.
Soft 17.07.55 mapa CMCVP4EU;NQEU2012Q4. W ASO powiedzieli że nic nie mają. Szukam na forach ale to kiepsko mi idzie. To jakiś horror jest. Miałem cytryne C4 RT6 na chomiku map bez liku z 2020. A tu ciemność widzę.
Może jest ktoś z okolic Częstochowy co to ogarnia . Bo samemu to i głupot narobię.

Załączniki

• IMG_20200707_200224.jpg
    IMG_20200707_200224.jpg
    58.9 KB · Wyświetleń: 67
  • IMG_20200707_201545.jpg
    IMG_20200707_201545.jpg
    46.5 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Mam wersję softu 14.10.0
Czy warto aktualizować do 17.07.55, są jakieś widoczne zmiany ?
Z map nie korzystam, posiłkuje się google maps w telefonie

Załączniki

• 117596866_346534370070137_5022213428315780492_n.jpg
    117596866_346534370070137_5022213428315780492_n.jpg
    82.7 KB · Wyświetleń: 58
Mam wersję softu 14.10.0
Czy warto aktualizować do 17.07.55, są jakieś widoczne zmiany ?
Z map nie korzystam, posiłkuje się google maps w telefonie
Warto. Szybciej czyta pliki, lepiej zorganizowane tripy i parę jeszcze drobiazgow

A ja nie wiem czy warto. W wersji 14.10.0 zrobisz delikatny włam i podmienisz mapy na aktualniejsze, omijając szerokim łukiem ASO.
W wersji >17 tego, póki co, zrobić się nie da.

A ja nie wiem czy warto. W wersji 14.10.0 zrobisz delikatny włam i podmienisz mapy na aktualniejsze, omijając szerokim łukiem ASO.
W wersji >17 tego, póki co, zrobić się nie da.

Najnowsza wersja z możliwością samodzielnej aktualizacji map to 17.07.55.
Jest to szczegółowo opisane na xda-developers.

Najnowsza wersja z możliwością samodzielnej aktualizacji map to 17.07.55.
Jest to szczegółowo opisane na xda-developers.
Nawet v. 17.35.41 też można aktualizować. Problem zaczyna się od v.18

Nawet v. 17.35.41 też można aktualizować. Problem zaczyna się od v.18

Ok. Nie przeczę. Natomiast wykonałem aktualizację softu do 17.07.55, mapy do FEU2019Q2. W ASO próbowałem wgrać VIN do radia, bez powodzenia. Natomiast dzięki wiedzy i umiejętnościom syna udało się uruchomić aplikację Alfa Performance - super bajer.

Podobny temat jest na wątku: duze_radio_nawigacja_harmann

Ok. Nie przeczę. Natomiast wykonałem aktualizację softu do 17.07.55, mapy do FEU2019Q2. W ASO próbowałem wgrać VIN do radia, bez powodzenia. Natomiast dzięki wiedzy i umiejętnościom syna udało się uruchomić aplikację Alfa Performance - super bajer.

Czy możesz coś więcej napisać, chętnie też spróbuję.

Chyba trzeba mieć w aucie UCONNECT 6.5 w wersji LIVE?

Chyba trzeba mieć w aucie UCONNECT 6.5 w wersji LIVE?

Modyfikacje przeprowadziłem na Uconnect 6.5 bez Live. Jak wcześniej pisałem syn uruchomił zestaw aplikacji wchodzących w skład UconnectLive. Nie udało mi się uruchomić serwisu Live, nie mam więc Tweetera, Deezer, TuneIn. Działa natomiast Alfa Performance na czym najbardziej mi zależało.

- - - Updated - - -

Czy możesz coś więcej napisać, chętnie też spróbuję.

Powiedz jakie masz radio, oryginał czy przekładane, jaką masz wersję softu i map.

Ale radio pewnie ma przycisk APPS ,a nie przycisk MORE ?

Amortyzatory
Powrót