[Giulietta] Uconnect 6.5 aktualizacja

To dobrze że pykło. A dlaczego mówisz, że zapewne dwa razy będę musiał robić cały proces? Przez cały proces masz na myśli wgrywanie mapy, tak?

Dodatkowo mam zagwozdkę. Ten użytkownik SquityhX na XDA Developers w pewnych miejscach każde robić "power cycle". A u mnie po wejściu w engineer's menu nie ma opcji reset. Giulietta Veloce 09.2016 Uconnect 6,5 Live. Po wejściu w to menu inżynierskie (naraz trzymane przyciski radio+media + pokrętło browse/enter przez kilka sekund) są tylko informacje, żadnych opcji resetowania. Nie jestem pewien, czy ten drugi sposób zrobienia power cycle opisany niżej zadziała...

IMG_20200918_152758.jpgIMG_20200918_152805.jpgIMG_20200918_151505.jpgIMG_20200918_151515.jpgIMG_20200918_152832.jpgIMG_20200918_152836.jpg

"*To Power cycle:
Either remove key, lock car, wait 10min, unlock and restart)
Or use engineers menu to reset the uConnect (Press Radio, More and Browse until menu pops up, scroll down to Reset Radio, answer YES)"

To dobrze że pykło. A dlaczego mówisz, że zapewne dwa razy będę musiał robić cały proces? Przez cały proces masz na myśli wgrywanie mapy, tak?

Dodatkowo mam zagwozdkę. Ten użytkownik SquityhX na XDA Developers w pewnych miejscach każde robić "power cycle". A u mnie po wejściu w engineer's menu nie ma opcji reset. Giulietta Veloce 09.2016 Uconnect 6,5 Live. Po wejściu w to menu inżynierskie (naraz trzymane przyciski radio+media + pokrętło browse/enter przez kilka sekund) są tylko informacje, żadnych opcji resetowania. Nie jestem pewien, czy ten drugi sposób zrobienia power cycle opisany niżej zadziała...

Pokaż załącznik 272669Pokaż załącznik 272670Pokaż załącznik 272671Pokaż załącznik 272672Pokaż załącznik 272673Pokaż załącznik 272674

"*To Power cycle:
Either remove key, lock car, wait 10min, unlock and restart)
Or use engineers menu to reset the uConnect (Press Radio, More and Browse until menu pops up, scroll down to Reset Radio, answer YES)"

SqithyX z xda-developers zaleca w pierwszym kroku wykonanie backup'u a w drugim wgranie customizowanych map. Działa, mam zainstalowane te mapy ale na radiu z przyciskiem "MORE". Myślę, że kluczowa jest w tym przypadku wersja softu 17.07.55.

Po wejściu w to menu inżynierskie (naraz trzymane przyciski radio+media + pokrętło browse/enter przez kilka sekund) są tylko informacje, żadnych opcji resetowania. Nie jestem pewien, czy ten drugi sposób zrobienia power cycle opisany niżej zadziała...

W Uconnect 6.5 są dwa tryby serwisowe:
1. RADIO+MEDIA+BROWSE/ENTER - Tryb Serwisu i tu faktycznie nie ma opcji resetu;
2. RADIO+MORE(lub APPS)+BROWSE/ENTER - Menu Techniczne i tu jest opcja "Reset to factory defaults" - po przewinięciu ekranu.

- - - Updated - - -

ja włączam zapłon i podłączam prostownik i wtedy robię aktualizację.

Nie ma takiej potrzeby, robiłem bez zapłonu, na włączonym radiu. Trzeba tylko dopilnować aby po wyłączeniu radia ponownie je włączyć bez zbędnej zwłoki.

Dzięki za instrukcję, nie wiedziałem o tym drugim trybie serwisowym.

Dodatkowe pytanie, SquithyX z XDA pisze:

"Stage 2 – Modify your uConnect
(...)
Process:
1. Download and expand “1 Magic.zip” and “D XX Custom 2018 HN….zip”
2. Copy the content onto the root of the USB drive"

Czy chodzi o to, by zawartość obydwu rozpakowanych folderów wrzucić luzem na pendrive tj. najpierw skopiować zawartość pierwszego i wrzucić na pena, a potem zawartość drugiego i wrzucić w to samo miejsce na pendrive, czy wrzucić całe obydwa foldery wraz z ich zawartością?

Dołączam jeszcze raz instrukcję modyfikacji. Na stronie 7 masz podaną zawartość pendrive.
Pod linkiem na str. 5 masz najaktualniejsze dostępne mapy D2020v1

Załączniki

A może jest na forum ktoś kto by oczywiście odpłatnie zainstalował mi mapy ❓??????uconnect 6.5 z przyciskiem more z 14 roku

czesc ,mogłbys podesłac link skąd pobrac mapy na 20rok?? i tak po naszemu jak to ogarnac na radiu 6.5 more bez live ;)

A może jest na forum ktoś kto by oczywiście odpłatnie zainstalował mi mapy ❓������uconnect 6.5 z przyciskiem more z 14 roku

Jeśli jesteś z okolic Katowic to podjedź, zarezerwuj ok. 2 godzin i ogarniemy temat, oczywiście za free.

Jeśli jesteś z okolic Katowic to podjedź, zarezerwuj ok. 2 godzin i ogarniemy temat, oczywiście za free.

zrobiłem dzis aktualicje softu na 17 ..... jak nie dam rady z mapami to sie w jakis dzien ustawimy i przyjade ,jestem z lodzi ale do kato to godzina 30 wiec nie problem:)

Panowie,

rozumiem ze jeśli mam dużego uConnecta 6,5 z przyciskiem [MORE] to nie mam żadnej technicznej możliwości uzyskania usług alfa performacne? W ogólnie nie zależy mi na mapach. Chce tylko te ciekawe informacje odnośnie turbo, czy obecnej mocy.

ps. bardzo mi milo dołączyć do klubu - Gulietta QV 2015

Pozdrawiam

Panowie,

rozumiem ze jeśli mam dużego uConnecta 6,5 z przyciskiem [MORE] to nie mam żadnej technicznej możliwości uzyskania usług alfa performacne? W ogólnie nie zależy mi na mapach. Chce tylko te ciekawe informacje odnośnie turbo, czy obecnej mocy.

ps. bardzo mi milo dołączyć do klubu - Gulietta QV 2015

Pozdrawiam

Jeżeli masz oryginalnego uConnecta 6.5 bez funkcji Live(bez przycisku APPS) nie ma możliwości zainstalowania i uruchomienia Alfa Performance.

W weekend zaktualizowałem oprogramowanie i mapy w nawigacji UConnect 6.5. Podziękowania kieruję w stronę użytkownika [MENTION=83258]krapio[/MENTION]. Mapy z tego roku, całkiem aktualne i działają przyzwoicie. Nie jest to Google Maps, ale na moje potrzeby wystarczą.

Działają, u mnie proces aktualizacji trwał trochę ponad godzinę.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Mam pytanie. Wgrywanie nowych map trwa jak piszecie kilka godzin. Musi przez ten czas pracować silnik? Może wystarczy podłączyć prostownik. Kiepsko by silnik terkotał tyle godzin a w drogę się nie wybieram . To i całą Polskę trzeba przejechać.

twa to koło godziny,wystarczy podłączyć prostownik,chyba ze będziesz siedział w aucie i jak zgaśnie radio to od razu go włączysz ponowie,masz na to pewnie kilka/kilkadziesiąt sekund. Ale ja robiłem na prostowniku,niepewniejsza metoda.

Wydaje mi się, że podczas aktualizacji radio nie zgaśnie. Przynajmniej w Uconnect 5 jak robiłem, to nie gaslo, a trwało to powyżej 20 min. Nie widzę powodu, że w większym radiu mogłoby być inaczej.

Wyłącza się po 20 minutach i wtedy masz ok. 20 sek. na ponowne włączenie. W przeciwnym razie cały proces od nowa.

No i narozrabiałem.
Po aktualizacji brak map. Wyświetla się komunikat " Aktywacja map trwa". Po wyświetleniu info o mapach brak danych.
Procedure wykonałem jak w opisie na stronie "alfaowner". Dlaczego zmienił się ekran powitalny na szarą Alfę z jakimś patykiem. Tamta była ładniejsza.
1.formatowanie pena.
2.Skopiowałem Magic iso. ,D 2020v2FEU Custom na pena.
3.Pen migał ok. 1.5h i komunikat o aktualizacji.
4.Naciskam NIE wyciągam pena i reset radia.
5.Radio budzi się i komunikat o aktywacji map.
6.I na tym koniec.
Kopie zrobiłem to mogę wrócić. Pytanie tylko co poszło nie tak?

Amortyzatory
Powrót