A powiedzcie mi czym, lub co zrobić aby przez ten szklany dach nie dostawała się woda do środka przez mocowanie anteny lub samą antenę? Raz na jakiś czas po deszczu na wysokości tylnego światełka w podsufitce kapie mi woda
A powiedzcie mi czym, lub co zrobić aby przez ten szklany dach nie dostawała się woda do środka przez mocowanie anteny lub samą antenę? Raz na jakiś czas po deszczu na wysokości tylnego światełka w podsufitce kapie mi woda
wykręcić antenę i wymienić uszczelkę
Wielkie dzięki kolego [MENTION=12980]andrzejm36[/MENTION] za tą "instrukcję". U mnie jak pojawił się problem z domknięciem dachu od razu podejrzewałem tylne prowadnice ale nie wiedziałem jak się do nich dobrać.
A teraz po przesmarowaniu dach śmiga aż miłoJak będę w Lesznie, a bywam tam dość często, to masz u mnie piwko!!
You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo
Doblo ..serdecznie zapraszam..może jak będą pasowały te ślizgi od meganki / dzisiaj zamówiłem po 8 PLN sztuka oryginały
/ to zrobię jakiś mały tutorial dla innych.Jak już się zobaczy jak to działa i jak się rozbiera to wydaje się proste...
Tak jak obiecałem dzielę się informacjami z zakończonych robót.A więc części od meganki 2 pasują idealnie.Na pierwszym zdjęciu numer fabryczny na woreczku.Pozwoliłem sobie jeszcze trochę "sklepać" prowadnice / zdjęcie 2 / aby bardziej przylegała do uszczelki.Chodzi o uszczelkę wewnętrzną szyberdachu .ta na zewnątrz na listwach plastikowych które demontujemy chroni tylko przed kurzem i brudem prowadnice.Ważna jest szczelność tej która na obrębie otworu szyberdachu przylega do szyby.Próba przy prędkości 150 km/godz / więcej nie było gdzie się rozpędzić / wykazała błogi spokój i ciszę..wreszcie
.
![]()
Powracając do bajeru jakim jest szklany dach w naszych julkach.
Ma ktoś pojęcie jak zdemontować felerny = łuszczący się przedni element dachu??
fotka nie moja
Znając swoje szczęście próbując zrobić to w ciemno na bank coś połamię :/
A chce to zdemontować aby zeszlifować łuszczący się lakier i okleić to folią.
Info z ASO, tego łuszczącego elementu nie da się zdemontować bez jego uszkodzenia. Jest wklejany na stałe. Nowa część w aso - 800pln. Nr katalogowy 77365371.
Ja poszedłem łatwiejszą drogą, zeszlifowałem łuszcący się lakier i okleiłem ten panel folią![]()
Prowadnice pasta G-060-751-A3, sprawdza się też suchy smar z PTFE Wurth'a do -180 st. C., uszczelki pasta Krytox G 052 141 A2