[MiTo] Sonda lambda

Frajbe

Nowy
Auto
Mito 2012 1.4 MultiAir (955 A6.000)
Witam,

Byłem u mechanika i stwierdził, że przyczyną nieregularnej pracy silnika jest sonda lambda, przeczyścił, ale nie pomogło. Nie miał akurat na stanie więc autem wyjechałem. Chciałbym kupić samemu. Dowcip polega na tym, że nie powiedział mi, która to bo wg epera są 2. Zgaduję, że ta przed tłumikiem ponieważ jest narażona na cięższe warunki (?). Proszę, poradźcie mi jakiś tani sklep internetowy.
sondy.jpg

Pozdrawiam, Paweł

Aparts.pl lub allegro albo rozpytaj w sklepach to nie są tanie rzeczy moja kosztowała z wymianą 700 złoty.

... i dowiedz się na pewno która z nich padła, bo później ze zwrotami jest różnie.

Witajcie nie chce zakładać nowego tematu więc dokleję się do tego.
Czy ktoś z was posiada wiedzę na temat poprawnych parametrów pracy sondy za katem (tylko jedna występuje w moim aucie), ponieważ spalanie auta mocno odbiega od parametrów deklarowanych przez producenta (miasto 8,5). Auto ma już przejechane 155k ostatnio przeszło remont turbo, sprawdziłem prace sondy na rozgrzanym silniku CAC99F4A-9C9A-44D4-A3A5-99ADCC4ED7F9.jpg napięcie spada do zera powyżej 1500 rpm

A ile chciałbyś aby ci MA 135 palił wmieście lub ile palił przed naprawą T .?

Kropelki to nie ale z litr :P A tak na poważnie przed naprawą spalanie było podobne, natomiast po założeniu naprawionego turbo auto przez 2 dni wskazywało pokonując trasę w mieście (tą samą co przed naprawą) 5,3. Dwa dni minęły i wszystko wróciło do poprzedniego stanu spalanie 8,5-8 ot takie czary. Teraz nie wiem czy odpowiedzialna za taki stan rzeczy jest sonda.

Ale spalanie ok 9 w mieście to nic nadzwyczajnego.

U mnie to norma,moje średnie z 60k to 7,6 a waha się od 6,7 do 9 w zależności od stylu jazdy.

A na niewielkich odcinkach i w sprzyjających okolicznościach , jestem w stanie jechać z chwilowym poniżej 5.

Amortyzatory
Powrót