[Giulietta] Giulietta 2018

arljazz

Nowy
Auto
Giulietta 1.4TB 120KM
Cześć

Pracuje w firmie z branży automotive i mam kilka informacji na temat nowej Alfy.
Start produkcji marzec 2018 - to nie znaczy start sprzedaży.
Platforma - Giorgino :)

Silniki Pb:
- 1.3T 140KM i 180KM
- 2.0T 200KM i 280KM
Silniki ON:
- 1.6 120KM
- 2.2 150KM, 180KM i 210KM

Skrzynie 6M oraz 8A (ZF 8HP50)

A teraz najlepsze - rodzaj napędu RWD oraz AWD (najmocniejsze Pb i ON)

Plan produkcji około 60-70tys rocznie

Czyżby jakieś komponenty dla nowej Giulietty miały być produkowane na śląsku?
Bardzo ciekawe informacje! Plotki o Giulietcie RWD krążą od dłuższego czasu, ale myślałem, że zrezygnowano z tego pomysłu. W każdym razie zapowiada się ciekawie.
Wątpliwości budzą we mnie jedynie wersje mocowe silników, identyczne jak w Giulii. Spodziewałbym się, że w Giulietcie silniki będą lekko skręcone softem.

Ostatnia edycja:
Super informacje. Wielkie dzięki. Pewnie jest szansa na start sprzedazy jesień przyszłego roku?
Informuj nas na bieżąco plis :)

Bardzo dobra wiadomość. Marzec 2018 to odważny termin, tym bardziej że nie słychać nic o jeżdżących mułach testowych. Widocznie FCA widzi, że z USA szału nie będzie i chce szybko podbić sprzedaż w Europie. Nowa Giulietta to na to najlepszy sposób. Mój typ to wersja 1,3 180 KM i manualna skrzynia :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bardzo dobra wiadomość. Marzec 2018 to odważny termin, tym bardziej że nie słychać nic o jeżdżących mułach testowych. Widocznie FCA widzi, że z USA szału nie będzie i chce szybko podbić sprzedaż w Europie. Nowa Giulietta to na to najlepszy sposób. Mój typ to wersja 1,3 180 KM i manualna skrzynia :)

Moze wlasnie w marcu wyprodukija muly. Ja tak to widze.

Bardzo dobra wiadomość, mam nadzieję że wzorem z GIULI zastosują dużo lekkich materiałów
i masa auta będzie niższa :-)

Dawno nie wchodziłem na forum, a tu mnie dziś podkusiło i jaka informacja!

Czyli rynek z jakiego wycofuje się BMW (kompaktowy hatchback RWD) będzie opanowany przez Alfę. Pytanie jak będzie wyglądać, ale oglądając Giulię/Stelvio będzie raczej dobrze.

Ciekawe tylko kiedy będą oficjalne informacje.

Wiadomo że będzie sporo drożej niż w obecnym modelu. Napęd na tył swoje kosztuje.

daj znać, czy będzie kombi
i czy 1.3T to nie błąd? nie zostawią obecnych 1.4t?

Super news! Ale jak to jest, że takie poufne informacje pojawiają się na forum, a nie ma żadnych oficjalnych doniesień ? O Giuli było głośno długo przed premierą.
Oczywiście są jakieś przecieki, że RWD, wizualizacje itp. ale nic formalnego.

Może to będzie szybka piłka ? Płytę już mają, motory też. Zobaczymy!

Może warto założyć oddzielny wątek ? Tak jak ma Giulia, Stelvio.

1.3 ? Chyba nie skretyniejá i nie będzie to 3 cylindry.

O ile ta cena wzrośnie, skoro korzystają z już istniejącej platformy? Myślę, że swobodnie można przyjąć proporcje cen jak miedzy 1er i 3er.

Wątpliwości budzą we mnie jedynie wersje mocowe silników, identyczne jak w Giulii. Spodziewałbym się, że w Giulietcie silniki będą lekko skręcone softem.
Jak identycznie? Kolega wylistował 2 wersje słabsze dla benzyny i jedną dla diesla, pojemności mniejsze, nie ma przecież 510HP V6 itp. NIe rozumiem co Cię w ogóle dziwi - wiadomo że chcą pchać te same komponenty do innych modeli - każdy tak robi.

Cześć
Wszystkie dane pochodzą od LMC Automotive. Jest to firma zajmująca się badaniem i przewidywaniem rynku samochodowego.

Amortyzatory
Powrót