[Giulietta] wycieraczki przod

Auto
alfa romeo 145 BOXER , Giulietta 1.4 MA ,Giulietta QV Competizione Stelvio FE
Witam jesli byl podobny temat prosze o podsuniecie linka
Giuietta 2010 grudzien po ostanich sporych opadach dwa razy po wlaczeniu przednich wycieraczek na pierwszy wolny cykl zaczynaja pracowac jak na najszybszym biegu i tak na wszystkim mozliwych ustawieniach. Po wylaczeniu auta wrocilo do normy .Czasem po znyciu szyby nie wracaja do pozycji spoczynkowej czyli na dol szyby tylko ustawia sie w 1/3 wysokosci
Jakies sugestie????

Mam ten sam problem.Czasem wszystko działa ok.Ale coraz częściej przestaja dzialać czasowe i wtedy wycieraczki pozostaja w dziwnych miejscach-np.w połowie szyby-nie wracają.Zmieniłem kompletny mechanizm z silnikiem-bez zmian.Pozdrawiam

Zauwazylem ze po naprawie wiazki tylnej wycieraczki problem ustal nie wiem jak jest to rozwiazane i jaki ma wplyw na przednie wycieraczki ale jak na razie blad sie nie powtorzyl

Ja zmieniłem mechanizm przedni,przełączniki wycieraczek i dalej kupa......wycieraczki nie wracają na start.Co miałeś uszkodzone z tyłu i w którym miejscu?

Błędów nie ma -robiliśmy ProXy i dalej bez zmian......chwilami jest wszystko ok.a chwilami nie staja na początku i świruja czasowe...

Zauwazylem ze po naprawie wiazki tylnej wycieraczki problem ustal nie wiem jak jest to rozwiazane i jaki ma wplyw na przednie wycieraczki ale jak na razie blad sie nie powtorzyl
No ma, bo tym wszystkim zarządza body.
W mojej G .tylna wycieraczka czasami się ,,uwalnia ,,i robi co chce.Wiązka niby sprawna.Przestałem się już tym przejmować jak całkowicie przestanie pracować będę szukał przyczyny.

Wracajac do pytania to u mnie uszkodzila sie wiazka po lewej str z wlaczania wycieraczki po naprawie sytuacja sie nie powtorzyla ale w drugiej julci czasem tyl potrafi przyswirowac zostal mi do sprawdzenia cienki przewod w prawej wiazce ktory mogl sie przelamac a trzyma go koszulka .Objaw nie wraca do pozycji spoczynkowej lub wlaczajac sie przy cofaniu pracuja ciagle i musze ja rozlaczyc wylaczajac zaplon

Wszystko ok -wiązka tył to usterki tylnej wycieraczki ...ale czy ktoś spotkał się z kłopotami przedniej wycieraczki spowodowanymi tylną wiązką.????

Witam, czy ktoś uporał się skutecznie z nieprawidłowo działającymi wycieraczkami przednimi?
U mnie zaczynają świrować zwłaszcza jak na zewnątrz jest mokro, leje itd. Akurat wtedy wycieraczki są mega potrzebne a irytuje jak zatrzymują się gdzie chcą itp. Podejrzewam coś z wilgocią w instalacji. Tylko pytanie gdzie szukać. Jak jest sucho to działają perfekt.
Tylna wycieraczka też miała swojego focha ale była to wina wiązek tylnych które naprawiłem i od tamtej pory w zasadzie tylna działa tak jak powinna, chociaż raz po tym fakcie działała jak chce. Tutaj wiąże jeszcze pewien fakt iż deczko później robiłem konserwacje klapy i wszystko tam przejechałem preparatem i od tego czasu wycieraczka nie miała focha. Czyli wnioskuje, że konserwacja doszczelniła przewody ewentualnie silnik wtyczki itp. dzięki czemu działa.
Też spotkałem się w pewnym wątku, że któreś ASO poprawiało izolacje przewodów i rozwiązało to problem elektroniki chociaż nie pamiętam czego to dotyczyło.
W ostateczności wymiana bądź ewentualna naprawa BC chociaż tego chciałbym uniknąć ponieważ wycieraczki czasem jednak działają dobrze, nawet bym powiedział większość czasu.
Ktoś ma jakieś pomysły?

Cześć.Wymieniłem mechanizm kompletny i pająka,naprawiłem tylną wiązkę kilka razy robiłem osiowanie i bez zmian......czasem zatrzymują sie jak chcą,czasem się nie wyłączają i chodzą non stop a czasem po wyłączeniu i włączeniu auta chodzą poprawnie.Jak auto jest garażowane lub jest cieplej problem występuje żadziej.Problem leży prawdopodobnie w BODY bo wycieraczki nie maja osobnego przekaźnika czasowego czy tym podobnego i jest wysterowana przez body...Poddałem się...

Tylna wycieraczka też miała swojego focha ale była to wina wiązek tylnych które naprawiłem i od tamtej pory w zasadzie tylna działa tak jak powinna, chociaż raz po tym fakcie działała jak chce. Tutaj wiąże jeszcze pewien fakt iż deczko później robiłem konserwacje klapy i wszystko tam przejechałem preparatem i od tego czasu wycieraczka nie miała focha. Czyli wnioskuje, że konserwacja doszczelniła przewody ewentualnie silnik wtyczki itp. dzięki czemu działa.

Tylna jednak zaczęła pracować jak chce...

Amortyzatory
Powrót