[Giulietta] P0171-62, uboga mieszanka

Imć

Nowy
Auto
Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS
Piszę czysto informacyjnie...

Ponieważ przy przeglądzie zwróciłem uwagę na powyższy błąd występujący na RON95 oraz na kilka innych rzeczy (paliwo w oleju) Ala została poczęstowana nowym oprogramowaniem do silnika (MA 170) oraz do skrzyni (TCT) - które (podobno) jest na ten problem właśnie. Nie znam szczegółów (tzn z kiedy to oprogramowanie, ale ponieważ w sierpniu byłem na kontroli i wtedy nic nie było, bo (podobno) było sprawdzane to wnoszę, że to coś nowego). Będę się dowiadywać jak tylko mechanik wróci z urlopu. Na razie nie będę oceniać, pojeżdżę bak czy dwa, ale to co zauważyłem na szybko to silnik baaaaaaardzo równo pracuje, co nie zawsze było normą poprzednio.

Jak się potoczyła dalej ta historia?
Również mam MA 170 i TCT więc tym większa moja ciekawość...

Aby wiedzieć, że zmiana pomogła to muszę zrobić wymianę oleju i podłączyć pod kompa. Zmiana oleju by sprawdzić ilość paliwa, a komp by ew. wykryć błąd. Generalnie po przejechaniu prawie 3 baków stwierdzam, że silnik pracuje równiej, tzn nie zdarzają mu się lekkie wahnięcia obrotów co miało miejsce przedtem.

Dziękuje Imć za odpowiedź.
Jak będę jechał na przegląd poproszę aby uaktualnili mi oprogramowanie tak na wszelki wypadek.

Amortyzatory
Powrót