[Giulietta] 1.4 MA TB udaje diesla, hałasuje i drży

• Autor wątku Autor wątku domin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Auto odebrane po naprawie. Multiair się nie rozkręcił i nie miał śladów uszkodzeń. Został rozebrany, wyczyszony i zamontowany ponownie. Wymieniono olej, filtry MA i oleju oraz uszczelki. Przeprowadziłem drobne dochodzenie odnośnie aktywatora i wychodzi na to, że mam wersję wg 5. zmiany rys. z 2014-15 r. (55266123).
Teraz muszę jeździć i obserwować.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Auto odebrane po naprawie. Multiair się nie rozkręcił i nie miał śladów uszkodzeń. Został rozebrany, wyczyszony i zamontowany ponownie. Wymieniono olej, filtry MA i oleju oraz uszczelki. Przeprowadziłem drobne dochodzenie odnośnie aktywatora i wychodzi na to, że mam wersję wg 5. zmiany rys. z 2014-15 r. (55266123).
Teraz muszę jeździć i obserwować.

Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Jakie pierwsze wrażenia, objawy ustąpiły?
Możesz napisać gdzie robiłeś i ile Cię to kosztowało?

Rozmumiem, że nie był wymieniany tylko naprawiany?

Czy objawy ustąpiły, to się okaże - na razie ok. Auto naprawiałem w FLAR-ITAL. O cenę lepiej pytać bezpośrednio u źródła - zależy co będzie do zrobienia, każdy przypadek jest inny. Ja dałem 870 PLN, 2/3 ceny to materiał.

Czyli u Ciebie to take same początki jak I u mnie. Trzymam kciuki że będzie już ok u Ciebie!

Czyli u Ciebie to take same początki jak I u mnie. Trzymam kciuki że będzie już ok u Ciebie!
Co do objawów, to u mnie pomimo pracy silnika na 3 cylindrach komputer nigdy nie wyrzucił żadnego błędu. Czyli miałem niepełne objawy.

A odnośnie odczuć po naprawie:
Dziś odpał po nocnym postoju i żadnego trzęsienia silnikiem, równe obroty biegu jałowego, auto ładnie przyspiesza. Jedynie od razu po odpaleniu silnik dziwnie brzmiał - może to wina temperatury. Teraz chyba będę wyczulony na wszystkie dziwne objawy. Paranoja :)

Mam to samo doszukuje się problemów ale najpewniej muszę zrobisz porządek że skrzynia albo tym wybierakiem czy jakoś tak bo mam tą cudowna skrzynie GM i kiepsko wskakuje np 1

gdzie w Giulietcie masz skrzynie GM?

Tak 6 biegów, z wstecznym przed 1 :) podobno to wynalazek GM, któremu robili naprawy na akcji serwisowej... Ale alfa nie :) dlatego muszę się tym tematem zainteresować I poczytać temat tym na forum bo go gdzieś widziałem ale to w wolnym czasie

coś Ci się pomieszało :D w Giulietcie wszystkie skrzynie są FCA
Jak jest wsteczny obok jedynki to dla mnie to łopel.[emoji3]
A tak na serio to kto to zaprojektował?Mam nadzieję,że nie fca.

Fca produkuje ale na zlecenie GM o ile dobrze rozumiem. Ale projekt hm chińscy inżynierowie oceniając trwałość :D

Fca zaprojektowalo i wytwarzane sa w Veronie w 3wariantach manual ,2sprzeglowa i zrobotyzowana cokolwiek to znaczy

Fca produkuje ale na zlecenie GM o ile dobrze rozumiem. Ale projekt hm chińscy inżynierowie oceniając trwałość :D

domin, a jak u Ciebie status z MA, miałeś mianpisać jakiegoś manuala i wicej info co i jak nparwiłeś a tu cisza...

Jak to, pewnie że jest zobacz w zrób to sam chyba nawet w jakimś poście o them pisałem :)

Jak to, pewnie że jest zobacz w zrób to sam chyba nawet w jakimś poście o them pisałem :)

Nie wiedziałem, że w innym wątku :) Przejrzałem, widzę, że trzeba mieć do tego trochę smykałki i nie jest to takie "isi pisi".
Narazie wszystko ok i objawy ustąpiły? Na jakim oleju do tej pory (której dokładnie Selenii) jeździło autko, że taki syf?

Amortyzatory
Powrót