[Giulietta] Problem z no właśnie z czym?

seta007

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta
Witam,

Mam mały problem ponieważ kupiłem samochód z ciężko odpalającym silnikiem. Zacząłem od wymiany świec zapłonowych. To pomogło bo samochód odpala na zimnym jak i ciepłym silniku bez problemu. Problem pojawia się w momencie kiedy jadę i silnik nabiera temperatury tzn. wskazówka temperatury zaczyna się unosić. Wtedy auto zaczyna delikatnie przerywać. Gdy silnik się rozgrzeje problem znika. Dodatkowo jeden raz włączyła mi się pomarańczowa kontrolka wykrzyknik z kółku ze strzałkami. W instrukcji obsług nie mogę odszukać co to jest. Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem albo wie co to może być?

Najprościej - podłączałeś kompa? To może trochę ułatwić. Zrób logi czas nagrzewania się na forum są mądre głowy co może dojdą dzięki temu do czegoś :)

Jestem na poniedziałek umówiony do elektryka. Jeśli chodzi o samochody to lubię jeździć ale z mechaniką to jestem na bakier. Co to te logi czas nagrzewania?

a może tak napiszesz po bożemu- jaki silnik rocznik przebieg, jak z przeglądami

Ok zatem albo zrób to sam albo poproś kogoś kto lubi bawić się autem.
Podpisz kompa np z mesem I tam masz coś takiego jak wykresy (w MES) może ktoś kto ma pojęcie co zaznaczyć do nich się wypowie [MENTION=18522]criss[/MENTION] ma głowę na karku w takich tematach i mi bardzo pomógł. wykresy wraz z danymi wstaw na forum.

Silnik 1.4 170 km rocznik 2012 rejestracja 2013 import z Włoch, skrzynia automatyczna, przebieg potwierdzony w serwisie 109 tyś km. Ostatni przegląd na 102 tyś nie jest jednak wpisane co było robione. Wpisy ma robione co 15/20 tysięcy na 89 tyś miał wymienianą turbinę. To wszystko co o niej wiem ;-)

moim zdaniem coś ze skrzynią - może kalibracja pomoże.

Pisz na pw. Napiszę Ci co i jak

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót