Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tak, do wymiany sprzęgło. je się wymienia razem z dwumasą, koszty jak poniżej (pisałem je już wcześniej):
- sprzęgło LUK "602000400" około 3,2k pln lub oryginalne od 3,5k pln
- dwumasa nieco ponad 1k pln
- robocizna około 2k pln
wgra je tylko ASO? Jaki może być tego koszt?
2). W skrzyni występuje dość głośna zmiana biegów
jednak DSG tak nie słychać jak tej TCT.
4). Czy ktoś próbował "otwierać" mechatronikę, płukać zawory itp?
Skrzynia pracuje jako-tako. Nie jest to DSG, wg mnie stosunkowo często się gubi
I to też nie jest tak, że ta skrzynia jest tragiczna. Ale do 8HP z którą mam najwięcej doświadczenia, to jednak się nie umywa (choć i ta potrafi szarpnąć, oj potrafi...).
O rozbieranie i mycie - pytam bo zwyczajnie jestem ciekawy. Po 100.000 km nazbierało się w mechatronice sporo osadów, bo nowy olej po 1000 km jest w niej ciemny (w sensie w zbiorniczku), a zwyczajnie nie boję się takich przeglądów. Obawiam się tylko, że mogę coś rozkalibrować czego nie ustawię we własnym zakresie.
Softy itp - pytam z ciekawości, bo
No to jest racja - AT / DCT to dwie różne sprawy, choć TCT w trybie normal jest na prawdę delikatny. Tylko te różnego rodzaju "niestabliności" mnie zastanawiają. Nie uważam, jednak że jest źle. Jest, rzekłbym, inaczejNie porównywałbym dwusprzęgłówki typu TCT/DSG do prawidziwego automatu z konwerterem momentu a tym bardziej do ZF8HP (choć EDC nie szarpie wcale)
Jak jest taka opcja, proszę o info na PW.Znam człowieka na fejsbuniu który powinien pomóc w tej materii. Jakby trzeba było to mogę dać namiary w prywatnej wiadomości (bo ochrona danych, a dostęp do tego forum jest jednak bez zalogowania).
I to też nie jest tak, że ta skrzynia jest tragiczna. Ale do 8HP z którą mam najwięcej doświadczenia, to jednak się nie umywa (choć i ta potrafi szarpnąć, oj potrafi...).