[MiTo] Po zakupie. Rozrząd, olej, filtry... ceny. Jaki warsztat ? Gliwice-Częstochowa-T.Góry

Master79

Nowy
Auto
Alfa Romeo MiTo 1,4 155KM
Witam

Właśnie nabyłem pierwsze auto dla mojej córki - Alfę MiTo 1,4 TB 155KM
Autko posiada kilka drobnych kwestii do poprawki, typu wyblaknięty znaczek na klapie, brak dekielków felg itp... jednak chcę zacząć od najważniejszego - rozrząd, paski, olej, filtry, płyny, świece.

Dokładniej:
- pasek rozrządu, pompa wody, napinacz (oryginał z serwisu Alfy)
- olej 0W40 Shell (taki był wlany), filtry oleju i powietrza
- świece irydowe
- robocizna

Raczej nie chcę oszczędzać na rozrządzie, jednak mam wycenę warsztatu z autoryzacją: 1800zł brutto. :(

Pytanie do znawców: Czy to dużo ? Czy szukać innego warsztatu?

Ewentualnie kogo polecacie w okolicy: Gliwice, Częstochowa, Tarnowskie Góry ?

Z góry dziękuję za porady.

Ostatnia edycja:
Zapraszam pod Czestochowe.
www.flar-ital.pl
Oryginalne zestawy rozrządu do 1.4 mam na regale.
602 240 284

Polecam:
DCS AUTO TURYN SP.Z O.O.
44-100 Gliwice
Daszyńskiego 638
Telefon: 032 339 27 11

Jeżdżę do nich już 20 lat, oczywiście nie z tym samym samochodem:cool:

Ja pytałem ostatnio o rozrząd do 1.4TB w Automobile Torino Kraków - 600 zł na oryginalnych częściach - byłem w szoku, że ASO tak mało bierze.

Dzięki za podpowiedzi.
Wiadomo, że cena jest ważna, jednak zależy mi na sprawdzonym warsztacie, aby nie powierzyć rozrządu kowalowi :) Niestety mam przykre doświadczenia w tym temacie. Kilka latek temu w Fiacie Palio 1,6 dwukrotnie poleciał mi rozrząd, ponieważ ktoś zmienił go "na wyczucie" bez blokad.
Dzięki Waszym odpowiedziom, wybór będzie łatwiejszy.

Dzięki za podpowiedzi.
Wiadomo, że cena jest ważna, jednak zależy mi na sprawdzonym warsztacie, aby nie powierzyć rozrządu kowalowi :) Niestety mam przykre doświadczenia w tym temacie. Kilka latek temu w Fiacie Palio 1,6 dwukrotnie poleciał mi rozrząd, ponieważ ktoś zmienił go "na wyczucie" bez blokad.
Dzięki Waszym odpowiedziom, wybór będzie łatwiejszy.

Widzę że kuba się odezwał, nie wiem czy cinsoft ogarnia rozrządy. W Katowicach można też zrobić w Partnerze (co prawda jedynie z autoryzacją fiata i lancii) ale powinno być taniej niż w Ganinexie z pełna autoryzacją AR na identycznych częściach :)

- - - Updated - - -

Ja pytałem ostatnio o rozrząd do 1.4TB w Automobile Torino Kraków - 600 zł na oryginalnych częściach - byłem w szoku, że ASO tak mało bierze.
chyba 600 części plus drugie 600 robocizna to wtedy uwierzę :) Warszawa circa 1800 ale tutaj zawsze ceny z kosmosu były :(

Amortyzatory
Powrót