[Giulietta] Drugi przegląd gwarancyjny 1750

D154573R

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta Veloce
Hej,

Mam dwa pytania:

1. Jakie jest okienko wykonania przeglądu serwisowego w Alfa Romeo? Rok od ostatniego przeglądu mija za 16 dni i chciałbym się dowiedzieć ile dni po czasie jeszcze mogłę zrobić przegląd, aby nie utracić gwarancji? Dziś nie udało mi się dodzwonić do serwisu w celu umówienia terminu wiec pomyślałem, że tutaj szybciej otrzymam odpowiedź i w razie czego od razu będę mógł ustalić termin bardziej dogodny dla mnie.
2. Jaki może być koszt drugiego przeglądu dla Giulietty Veloce (niecałe 2 lata i 20k km)? Za pierwszy płaciłem około 1000 zł.

Z góry dziękuję za pomoc.

1 miesiąc lub 1tys/km.

Cena zależny od ASo nie powinno więcej niż 800zł

Dzięki. To samo potwierdzili w serwisie. Cenę natomiast podali 1300 zł. Oleje, filtry i wymiana płynu hamulcowego z tego co zapamiętałem.

Dobre pytanie jest takie, czy to powinien być +/- 1 miesiąc od ostatniego przeglądu, czy od nominalnego początku gwarancji.
Czyli
Rejestracja/gwarancja 15 maja roku "1".
Pierwszy przegląd 10 czerwca 2 lata później.
Drugi przegląd powinien być między 15 kwietnia i 15 czerwca za 2 lata, czy między 10 maja i 10 lipca.

każdy przegląd możesz przeciągnąć 1 miesiąc lub 1 tys/km

każdy przegląd możesz przeciągnąć 1 miesiąc lub 1 tys/km

Tak, wiem, i pierwszy i drugi, a nawet trzeci! Natomiast nie tego dotyczyło pytanie. ;)

Pytanie dotyczyło tego, czy wzorcowy moment przeglądu należy liczyć od poprzedniego, czy od pierwszego.

Czyli - inaczej - jeśli pierwsza rejestracja była 15 maja 2000 roku. Pierwszy przegląd był 10 czerwca 2002 roku. To drugi przegląd 20 czerwca 2004 roku (czyli 2 lata od poprzedniego, +/- miesiąc) jest ok, czy też powinien być między 15 kwietnia 2004 a 15 czerwca 2004 (czyli 4 lata po pierwszej rejestracji +/- miesiąc).

Amortyzatory
Powrót