Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    08 2018
    Mieszka w
    Ożarowice
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM 170hp
    Postów
    19

    Domyślnie Niedziałające podświetlenie przełącznika DNA

    Witam, patrzyłem, szukałem i nie znalazłem nigdzie podobnego problemu. (jeśli oczywiście gdzieś/ktoś inaczej to ujął niż "Niedziałające podświetlenie DNA/niedziałające diody dna itd itp" to najmocniej przepraszam i prosiłbym szanowną moderację o usunięcie tematu aby nie śmiecić)

    Nie spotkałem się osobiście jeszcze z taką usterką oglądając inne AR ale od pewnego czasu to mnie zastanawia,a konkretnie nie działa podświetlenie w przełączniku DNA, sam przełącznik funkcjonuje elegancko ale ze względu że jestem dosyć pedantyczny to wolałbym aby jednak działało te podświetlenie.
    Demontaż jest banalny i od razu widać wszystkie kabelki i wtyczki, pytanie brzmi czy te przełączniki są nie rozbieralne i została tylko wymiana na inny/nowy lub po prostu działający?
    Czy przy ewentualnej wymianie można się spodziewać jakichkolwiek komplikacji? (w rodzaju potrzeba podłączenia komputera itd itp). Może ktoś już się z czymś takim spotkał i jest w stanie coś doradzić.

    Z góry dziękuje za pomoc


    › Więcej...: Niedziałające podświetlenie przełącznika DNA

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    01 2009
    Mieszka w
    mazowieckie
    Postów
    415

    Domyślnie

    Podświetlenie? Chodzi ci o diody stanu przełącznika, czy o coś innego?

  3. #3
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    08 2018
    Mieszka w
    Ożarowice
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM 170hp
    Postów
    19

    Domyślnie

    Cytat Napisał mareksz159 Zobacz post
    Podświetlenie? Chodzi ci o diody stanu przełącznika, czy o coś innego?
    Dokładnie tak, chodzi o te diody podświetlające tryby. Normalnie świecą na czerwono z tego co widziałem w innych egzemplarzach. U mnie niestety nie działają Raczej tylko wymiana na inny wchodzi w grę?

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    04 2018
    Auto
    giulietta
    Postów
    16

    Domyślnie

    i co ztym podswietleniem tego systemu dna bo powiem ze mam ten sam problem

  5. #5
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    01 2009
    Mieszka w
    mazowieckie
    Postów
    415

    Domyślnie

    Cytat Napisał Kanapa Zobacz post
    Dokładnie tak, chodzi o te diody podświetlające tryby. Normalnie świecą na czerwono z tego co widziałem w innych egzemplarzach. U mnie niestety nie działają Raczej tylko wymiana na inny wchodzi w grę?
    Na raz świeci jedna, ta która odpowiada aktualnemu trybowi DNA.

  6. #6
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar domin
    Dołączył
    01 2016
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA
    Postów
    704

    Domyślnie

    I nie na czerwono u mnie są różne kolory dla każdego trybu. I choć na N czasem mi się świeci czasem gaśnie (raz na ruski rok) to sam się za to nie zabrałem

  7. #7
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    04 2018
    Auto
    giulietta
    Postów
    16

    Domyślnie

    panowie a wogule gdzie jest skrzynka bezpiecznikow w kabinie bo za pierony nie moge znalezdz

  8. #8
    Użytkownik Świeżak Avatar BartekDrobniak
    Dołączył
    01 2017
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 1.4 TB LPG
    Postów
    144

    Domyślnie

    W instrukcji obsługi jest wszystko ładnie opisane, gdzie są bezpieczniki i za co odpowiadają. Polecam zajrzeć zarówno do instrukcji, jak i po lewej stronie kierowcy, przy odrobinie szczęścia można nie urwać plastiku i znaleźć bezpieczniki

  9. #9
    Użytkownik Rowerzysta Avatar r0bertos
    Dołączył
    08 2008
    Mieszka w
    Stalowa Wola/Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM 2005r. BLU DIGIONE
    Postów
    383

    Domyślnie

    Odkopie temat. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem? Raz działa a raz nie podświetlenie trybu N i jest to trochę irytujące

  10. #10
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    06 2017
    Auto
    Niemiecki
    Postów
    17

    Domyślnie

    Cytat Napisał r0bertos Zobacz post
    Odkopie temat. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem? Raz działa a raz nie podświetlenie trybu N i jest to trochę irytujące
    Siemka, mam identyczny problem więc się podpinam.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Podobne wątki

  1. [156] Niedziałające podświetlenie licznika
    Utworzone przez mic327 w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26-05-2016, 02:08
  2. Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 07-10-2013, 22:29
  3. Naprawa przełącznika od szyb
    Utworzone przez korzen w dziale 147
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06-07-2011, 16:52
  4. Poszukuję przełącznika do szyb
    Utworzone przez hrabiajanusz w dziale 147
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 10-06-2010, 13:24
  5. [146] Podświetlenie przełącznika wycieraczek
    Utworzone przez Antek w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 43
    Ostatni post / autor: 09-04-2009, 20:53

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce