[Giulietta] electric steering - last programming

tzebrowski

Użytkownik
Auto
Giulia 2.0 200hp, Giulietta 1.8 tbi
Witam,

Ze wzgledu na fakt zakupu przejsciowki (nr3) do elm327 postanowilem poklikac we wszystkie moduly dostepne w MES. Najbardziej ciekawil mnie odometer,
Ogolnie z tego co zauwazylem tylko 2 moduly (ecu i electric steering) posiadaja w parametrach metryke pokazujaca stan licznika przy ostatnim programowianu.
O ile w przypadku ecu stan mi sie zgadza (faktury z informacja programowanie ecu, niby tylko 1) o tyle w electirc steering pokazuje mi jakies straszne informacje.
Stan licznik z ecu sie zgadza, natomiast informacja o ostatnim programowaniu wyskakuje na 1,6mln kilometrow.
Czy ktos z was doswiadczyl podonej sytuacji (mam podejrzenia ze MES pokazuje bzdury..)?

Tomek,

- wszytkie moduły pokazują informacje o "przejechanym czasie pracy modułu w minutach pracy".
- z tego pomiaru można wysnuć wniosek o ilości przejechanych kilometrów auta.(ważny parametr przy zakupie auta lub kręceniu licznika, ecu)

Sluszna uwaga, chyba ten parameter jest pomijany przy jakiejkolwiek manipulacji. Przydaloby sie jeszczy srednia predkosc na godzine i mozna typowac autentyczny przebieg.
Mam nadzieje ze u mnie srednia predkosc wyjdzie ponizej 60k/h, w innym wypadku przebig moze wyjsc calkiem spory :cool:

Jakie sa forumowe statystyki odnosnie sredniej predkosci, jest wogle cos takiego ?

Ostatnia edycja:
- przy takiej statystyce trzeba podawać status kierowcy (świeżak, rajdowiec, "palący gumy", radarowiec, emeryt, kierowca niedzielny, baby in auto.)

To prawda, tego sie juz niestety nie dowiem.
Ja oosbisc lubie sobie podeptac, i jak patrze na srednia predkosc to wychodzi mi 35km/h w miescie.
Patrzylem na statystyki ogolnokrajowe i nie przekraczaja 50km/h w zaleznosci od miasta wahaja sie miedzy 40-50.
W przypadku mojej giulietty tez wychodzi ok 50km/h.

Amortyzatory
Powrót