Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Stacyjka!!!

  1. #11
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    01 2014
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair
    Postów
    252

    Domyślnie

    Jesteś pewien? 2-3 razy zdarzyła mi się podobna sytuacja, rozrusznik nie zakręcił i zapaliła się kontrolka immobilizera.
    Po ponownym powrocie kluczyka i przekręceniu wszystko było ok, zapalał normalnie.


    › Więcej...: Stacyjka!!!

  2. #12
    Użytkownik Świeżak Avatar Anzelmo
    Dołączył
    05 2013
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2,0 JTDM2 170KM
    Postów
    44

    Domyślnie

    Cytat Napisał jjash Zobacz post
    Immo nie odcina rozrusznika. On odcina sygnał po komputerze. Nie daje pozwolenia na odpalenie. Auto będzie kręcić rozrusznikiem ale nie odpali.
    Coś masz nie halo ze stacyjka, choć dziwne że na jednym kluczyk chwyta normalnie a na drugim jest problem.

    Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
    Dzięki za podpowiedź ale wydaje mi się, że to coś musi być nie tak z kluczykiem. Jeśli na jednym kluczyku wszystko dobrze działa to na razie w stacyjce nie będę szukał problemu. Ale co może być źle z kluczykiem (jak się normalnie przekręca bez żadnych zacięć) chyba tylko imobilizer ???

  3. #13
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Dołączył
    03 2014
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl
    Postów
    587

    Domyślnie

    Czasami u mnie nie rusza rozrusznikiem za pierwszym razem, przekręcam jeszcze raz i jest OK. Oczywiście zgodnie z instrukcją przekręcam. Już się przyzwyczaiłem
    Może coś z komunikacją na którymś z modułów, komputer czeka na zgłoszenie wszystkich a któryś marudzi?

  4. #14
    Użytkownik Świeżak Avatar Anzelmo
    Dołączył
    05 2013
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2,0 JTDM2 170KM
    Postów
    44

    Domyślnie

    Ale mi z jednym kluczykiem nie marudzi (wcale), a z drugim (scyzorykiem) już co trzecią próbę odpalenia auta nie kręci rozrusznikiem.
    dobryalf spróbuj może zmienić kluczyk, może u Ciebie jest to samo. Wcześniej miałem problem dość rzadko (może raz na miesiąc) teraz już to zaczęło wkurzać.

  5. #15
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Dołączył
    03 2014
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl
    Postów
    587

    Domyślnie

    Zacznę od wymiany bateryjki w kluczyku.

  6. #16
    Użytkownik Świeżak Avatar Anzelmo
    Dołączył
    05 2013
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2,0 JTDM2 170KM
    Postów
    44

    Domyślnie

    To nie chodzi o baterię, bo stacyjka czy immobilazer działają ze zwykłego kluczyka (tego bez baterii).

    Jednak u mnie (nie wiem czy to przypadek ale po rozładowaniu starego aku i zmianie na nowy) pojawił się problem również z drugim kluczykiem.
    Może spróbować jeszcze raz zaprogramować w body komp. te kluczyki? Co sądzicie, czy to pomoże? Czy to jednak problem ze stacyjką.

  7. #17
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Dołączył
    03 2014
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl
    Postów
    587

    Domyślnie

    Tak, bateryjka nie pomogła. Wymiana akku jest planowana bo ten aktualny już na granicy poprawności. Zastanawiam się jaki, ASO zaproponowało Centra (?)

Podobne wątki

  1. [159] Stacyjka 159
    Utworzone przez Ducrider w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 11-04-2017, 15:32
  2. Stacyjka
    Utworzone przez walaaas w dziale 156
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 15-02-2015, 22:23
  3. [GTV] Stacyjka
    Utworzone przez Mirinda41 w dziale Gtv/Gtv Spider
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 31-01-2013, 08:31
  4. Stacyjka
    Utworzone przez Agula w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03-09-2011, 22:52
  5. [145] stacyjka
    Utworzone przez kordian3504 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 26-07-2010, 21:26

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory