Siema, mój pierwszy wątek, tematyka podobna jak w dziesiątkach innych postów od których przejrzenia zacząłem, jednak w żadnym nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi na moje pytanie. Zakupiłem dla dziewczyny dwa miesiące temu Giuliette 2013r 2.0 jtd ze skrzynią TCT. Na jeździe próbnej i przy odbieraniu samochodu auto zawsze było nagrzane więc nie dostrzegłem tego problemu. Gdy odpalam auto po nocy i jest zimne to pierwsze metry to istna katorga. Skrzynia bardzo mocno szarpie na niskich biegach. Są to naprawdę mocne uderzenia. Wystarczy chwila, żeby olej złapał temperaturę i wszystko się uspokaja. Czy wymiana oleju może przynieść oczekiwaną poprawę? Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy? I jeszcze jedno pytanie. Auto po wrzuceniu biegu D lub R i puszczeniu hamulca toczy się niechętnie. Nigdy nie miałem do czynienia z tą skrzynią ale jeździłem wieloma automatami i każde po puszczeniu hamulca jechało. Czy to taka uroda tej skrzyni czy jest to jakiś niepokojący objaw. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Przebieg 155k.