Witam, czy jest moze jakaś możliwośc regeneracji przednich kloszy reflektorów, czy jest moze jakiś magik ktory się tym zajmuje czy tylko wymiana na nowe? Moje klosze po czasie mają takie małe jakby pęknięcia, placki czy pajączki od srodka.
Witam, czy jest moze jakaś możliwośc regeneracji przednich kloszy reflektorów, czy jest moze jakiś magik ktory się tym zajmuje czy tylko wymiana na nowe? Moje klosze po czasie mają takie małe jakby pęknięcia, placki czy pajączki od srodka.
to są mikropęknięcia poliwęglanu - tylko wymiana albo całych lamp albo samych kloszy
no tak tylko samych kloszy juz jakiś czas znaleść nie moge i nie namierzyłem firmy która zajmuje się taką naprawą, a chciałem uniknąć wymiany całych lamp :[
kupić lampy z anglika czy z połamanymi uchwytami i oddać do firmy co robi regeneracje- przy okazji na 100% masz wypalone odbłyśniki- lampy będą jak nowe.
Wszystko się da i nie trzeba wymieniaćU mnie pojawił się ten problem i dodatkowo lampy były strasznie porysowane przez poprzednią właścicielkę (skrobaczka zimą). Znalazłem w okolicy dobrego magika co poleruje lampy i za 120zł doprowadził je do stanu idealnego i zabezpieczył woskiem z filtrami. Radzę najpierw spróbować takiego zabiegu, niż pakować się w duże koszta.
Podsyłam zdjęcia na dowód.
jest zasadnicza różnica - Ty miałeś klosz porysowany i zmatowiony a w przykładzie wyżej klosze mają mikropękniecia- tego nie da się już uratować polerką. tylko wymiana kloszy albo całych lamp.
Jak sobie poradziłeś z tym problemem?
U mnie to samo tylko lampy srebrne i ponoć mikropęknięcia są od środka z tego co radziłem się dwóch fachowców od regeneracji kloszy, trzeci za to twierdzi że to raczej od zewnątrz tylko dość głęboko i nigdy się nie spotkał aby spękały od środka więc do ratunku ale trzeba by sporo ściągnąć materiału.
Mam ten sam problem , mikropęknięcia , wiem że jest problem z rozklejaniem bo klosz jest ponoć wklejany na klej poliuretanowy i nie każda firma chce sie tego podjąć. Ja zacząłem szukać całych lamp. Chyba że ktoś zna firmę x okolic Poznania do takie regeneracji
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Też miałem mikropęknięcia. Okazało się, że była to zewnętrzna warstwa. Spece od detailingu wypolerowali i zabezpieczyli ceramiką. Efekt jak fabryka. Dodatkowo spolerowali tlenkiem ceru szybę przednią. Jak nowa, polecam.