• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Lewy głośnik przy drzwiach kierowcy

g.ciuruk

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM 140 KM densitive 2010
Cześć ;)
W zasadzie od momentu zakupu Julki mam ten problem tylko jakoś wcześniej nie zwracałem na to uwagi. Gdy korzystam z odtwarzacza z pendrive czasami przy jeździe na wybojach nie łączy mi głośnik na drzwiach kierowcy, podkreślam ze to tylko jak muzyka leci z pendrive - w przypadku CD i radia wszystko jest ok... Macie jakieś pomysły czego to może być przyczyna?
Pozdrawiam

Mam podobny problem, ale bez względu na źródło. Jak "podkręcę" głośność zaczyna ponownie grać. Ewidentnie problem w złączu wielostykowym między drzwiami a nadwoziem, pomaga psiknięcie Kontaktem, niestety tylko na jakiś czas. Jeżeli ktoś ma schemat tego złącza niech się podzieli, zapewne wystarczy lekko dogiąć odpowiednie styki i będzie ok, pytanie tylko które?

Heh, ja miałem problem niezależnie od źródła, i zazwyczaj po zdjęciu kostki i ponownym montażu działało dobrze do ponownego umycia samochodu - głośniki przestawały działać (przerywać)przy ruszaniu drzwiami. Zalecono mi wazelinę techniczną i po umyciu auta problem nie wystąpił i póki co się utrzymuje :D
PS: zapłaciłem 6 zł, i nie szarżować z jej nakładaniem, ma być posmarowane, a nie wyciekać niczym z zawiasów starych drzwi

Ostatnia edycja:
Mam to samo w Mito ,lewy głośnik czasami przestaje grać ,poprawiałem już raz złącze przy głośniku i na dłuższą chwilę sie poprawiło ,ale ostatnio znowu wróciło.
Jak zrobię głośniej to zaczyna łączyć ,lecz po jakimś czasie ponownie przestaje grać.
Chyba czas ponownie zdjąć boczek i zrobić to raz a porządnie.

Hej,

Widać temat jest znany. U mnie podobny temat.

Glośnik przestaje działać.
Rusza w momencie ruchu drzwiami ew. w sytuacji gdy poruszam złącze elastyczne.
Ktoś ma może link do filmu jak je rozbroić po ludzku?

20210612_202212.jpg

Hej,

Widać temat jest znany. U mnie podobny temat.

Glośnik przestaje działać.
Rusza w momencie ruchu drzwiami ew. w sytuacji gdy poruszam złącze elastyczne.
Ktoś ma może link do filmu jak je rozbroić po ludzku?

Pokaż załącznik 278918

Wow, to i ja się podepnę. Wygląda, jakby pin z drzwi źle kontaktował w gnieździe w słupku.
Przydałaby się sekcja zwłok jakiegoś złącza ze szrotu, żeby dało się ustalić co tak nie kontaktuje.

To temat ruszyłem.

Po podniesieniu szarego zabezpieczenia (zdecydowany ruch) złącze wielopinowe wychodzi bez większego wysiłku.
Psiknięcie"contactem" i wpięcie ponownie rozwiązało przynajmniej tymczasowo problem. Na połączenie uszczelki i drzwi wazelina żeby ładnie sie uszczelniło i uodorniło na wode.

Z innej beczki. Możecie mi podlinkować temat o głośnikach? Nie mogę odgrzebać.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót