Witam.
Jestem tutaj nowy, a w planach mam zakup pierwszej AR, którą jest MiTo. Generalnie przeszukałem forum i większość wątku na temat zakupu używanej MiTo.
Mnie natomiast interesują wersje silnikowe:
- 1.4TB 120 koni
- 1.4TB 155 koni
- 1.4MA 135 koni
Tutaj przychodzę z pytaniem, którą wersję silnikową wybrać do powiedzmy około 20 tysięcy złotych. Auto planuję trzymać jakieś 5-6 lat.
Oczywiście, chciałbym samochód stosunkowo mocny i tutaj warto skłaniać się w stronę 155km, natomiast występuje tam skrzynia m32. Z kolei w silnikach MA psują się nieszczęsne moduły, a motor dysponujący 120km nie wiem czy będzie odpowiednio mocny (na forum ludzie polecają jednak te mocniejsze wersje).
Stąd moja zagwozdka - który z tych 3 wybrać? Wiem, że da się w tej kwocie znaleźć taki model w nawet przyzwoitym stanie. Generalnie chodzi mi o to, aby kupić samochód i nim pojeździć przez jakiś czas, niż go naprawiać zaraz po kupnie. Zdaję sobie z tego sprawę, że wszystko zależy od danego egzemplarza, jak był eksploatowany itd.
Dlatego proszę o jakieś wskazówki czego mam szukać, na co uważać, co wybrać
Piszę ten temat, ponieważ ten o zakupie używanej MiTo jest za rozległy i dotyczy całej gamy silników, a ja potrzebuję pomocy w wyborze z tych 3 konkretnych. Jeśli temat jest w jakimś punkcie niezgodny z regulaminem, to proszę o usunięcie.
Pozdrówki, Grzegorz![]()