[Giulietta] Popękana uszczelka dachu, panorama

milkes

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.6 jtdm
Witam, przekopałem różne fora ale nadal nie wiem jak najlepiej sobie z tym poradzić.
Mam popękana uszczelke(dziury) łączącą dwie szyby na drodku dachu. Czy spotkał się ktoś z tym problemem i jak sobie z nim poradzić? W Aso za taką uszczelkę wołają grubo ponad 600zł plus VAT, że nie wspomnę o wymianie. Pęknięć mam jakieś 4,5, dach nie cieknie bo woda widocznie spływa po kanaliku poniżej, jednak wygląda to nieestetycznie i w końcu może zacząć cieknac, a dziury się powiększać. W załączniku jak to wygląda.
Na mój rozum wystarczyłoby nałożyć jakąś uszczelkę na obecną, tylko jaka by się nadawała.

Załączniki

• 2019-09-19_14.55.32.jpg
    2019-09-19_14.55.32.jpg
    36.2 KB · Wyświetleń: 51
Mam u siebie panoramę jednak uszczelki nienaruszne... Na moje oko nałożenie na to dodatkowej uszczelki może słabo wyglądać... Może delikatne łatki lub guma w płynie do uzupełnienia ubytku... Całe uszczelki wymieniać za niemałą kasę to słabo...

Nie bardzo wiem jak mialbym wypelnic te ubytki bo ta uszczelka jest w ksztalcie odwroconego trojkata i woda zdaje sie splywa po korytku ponizej, a te dziury sa jakby "w powietrzu". Wiec chyba jakikolwiek silnikon w plynie odpada. Zamowilem pasek gumowy z aliexpress na probe zeby zobaczyc czy w ogole sie wpasuje. Kurde glupia sprawa bo zamarzyla mi sie panorama a tu taki klops...wychodzi kupowanie auta w nocy :P

Amortyzatory
Powrót