Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
U mnie na prawym lusterku widać delikatne drgania przy jałowym biegu na najniższych obrotach. Po delikatnym zwiększeniu obrotów do 900-950obr/min drgania ustają. Buda nie drży i generalnie nie czuje się na kierownicy że to diesel (tak jak miałem w 156) Z lusterkiem to nie jest to wina na pewno poduszki (z tego co piszą inni ten typ tak ma). Drganie auta to nie musi być na 100% poduszka silnika tak więc lepiej zdiagnozować niż wymieniać na ślepo bo wymienisz na zamiennik i będziesz miał od razu gorzej niż teraz masz
A wymieniłeś i nie poskutkowało? Kolega zapytał, dostał odpowiedź gdzie w innym wątku to w 100% pomogło więc zasugerował wymianę. Oczywiście że nie musi to być poduszka, ale zamiast od razu wybrać się do mechanika ktoś woli się tutaj zapytać, więc dostał odpowiedź. "Na oko" nic nie będzie widać.
A ta przypadłość na co mogłaby wskazywać? Pytam z ciekawościczy puszczając pedał gazu słychać stuk (czy wyczuwa się jakby luz, jakby coś się przesuwało).
Nigdzie nie napisałem że usterka jest oczywista. Dodatkowo grzecznie zapytałem czy ty wymieniłeś z gorszym efektem bo sam jestem ciekaw czy są inni winowajcy którzy mogliby za to odpowiadać. Jeżeli nowe julki też mają takie objawy to możnaby stwierdzić TTTM - ale jeżeli w jednym aucie lusterko drży tylko delikatnie, a w drugim tak trzęsie że sam dźwięk jest irytujący to różnica musi wynikać ze zużycia jakiegoś elementu, a nie z wady fabrycznej.
A ta przypadłość na co mogłaby wskazywać? Pytam z ciekawości