U mnie siedzi cat-back od Ragazzon. Najpierw zmieniłem końcowy, później doszła do tego rura środkowa. Cały układ ma większa średnice, ale nie jest specjalnie głośny, ja jestem zadowolony.
U mnie siedzi cat-back od Ragazzon. Najpierw zmieniłem końcowy, później doszła do tego rura środkowa. Cały układ ma większa średnice, ale nie jest specjalnie głośny, ja jestem zadowolony.
[MENTION=76154]bartolomei[/MENTION] masz może jakieś nagrania jak to brzmi?
Nie mam, ale mogę coś nagrać na szybko w weekend i wrzucić.
Żaden film nie odda klimatu Ragazzona. Ten wydech nie buczy nigdy, nie o to chodzi. Subtelny basik na niskich i charakterystyczny świst i strzały co jakiś czas przy pracy turbiny na wysokich obrotach.
Miałem w Bravo T-jet przelot środkowy i końcowy z Ragazzona. Zdecydowanie polecam. Zapytaj o zniżkę dla Alfaholików trochę w kieszeni zostanie, chyba że ma być totalnie budżetowo.
Generalnie chciałbym się zamknąć w 800zł, chociaż nie wiem czy to możliwe. Teraz sprawdziłem układ i mam u siebie rurę środkową połączoną z tłumikiem końcowym. Nie wiem jak pod to coś dopasować? W słabszych wersjach też tak jest? Czy tłumik jest odrębnym elementem?
Dzwoniłem do ultera to powiedzieli, że musiałbym przyjechać na warsztat i oni mogliby wtedy coś zmodyfikować na miejscu aby dopasować tłumik z wersji 155km.
W mojej 155km bylo tak jak u Ciebie, czyli rura środkowa i końcowy tłumik to był jeden element. Jak montowałem końcowy Ragazzona to odciąłem ori końcowy i w to miejsce założyłem nowy.
Trochę odświeżam temat. Jestem po ponad miesięcznym użytkowaniu tłumika końcowego Ragazzon. Jak narazie nie żałuję ani złotówki mimo przekroczenia budżetu dwukrotnie![]()
Jeśli ktoś potrzebuje, to mam na sprzedaż tłumik końcowy z MiTo QV (dwururka).