• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Migający przebieg w Alfa Mito

barbie83

Nowy
Auto
Alfa Romeo Mito 1.4 tbi
Witajcie,
Czy jest ktoś w Warszawie kto byłby w stanie ogarnąć migający przebieg? Miga prawdopodobnie dlatego, że miał wymienione radio na takie z panelem dotykowym do carplay. Dodadkowo, nie wiem czemu ale miga również godzina, której nie da się ustawić bo w menu jej po prostu nie ma. Czy to może być powiązane również z tym, że jest nieoryginalne radio? W każdym razie, pomocy! :-)

J.

ktos z kabelkiem i zrobi proxy i bedzie trybic. Sam wymienialem panel na sony aux-5000 i mialem to samo

Byłem już w kilku warsztatach w Wawie i nikt nie potrafił tego ogarnąć. Potrzebuje kogoś, kto robił już taki przypadek i robi to w wawie i nie zajmie mu to 2 tygodni :-)

Kup sobie ELM327 i sam sobie to ogarniesz ;)

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Byłem już w kilku warsztatach w Wawie i nikt nie potrafił tego ogarnąć. Potrzebuje kogoś, kto robił już taki przypadek i robi to w wawie i nie zajmie mu to 2 tygodni :-)

Nie zrobiono proxy i dlatego mruga przebieg. Kupić ELM , zainstalować MES lub AlfaObd , zrobić osiowanie Proxy w Body Comp. i przestanie ;-)

Lol :-) Dzięki chłopaki, ale samemu na pewno tego nie zrobię :-) Dlatego nadal poszukuję jakiś namiar na dobrego elektryka, który to ogarnie :-)

Jak nie ogarniesz to za 1.5 tyg. będę w Wawie to mogę to ogarnąć.

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Ja tez jakby co jestem dostępny w Wawie codziennie na Ursynowie.

Ostatnia edycja:
Super! Mieszkam na Wilanowie, więc ursynów idealnie! Może moglibyśmy się spotkać jakoś w weekend?

Siema
Mam podobny problem, ale u mnie miga godzina. Poza tym z menu nie mogę wejść w ustawienia daty, wraca mi do poprzedniej strony po prostu. Ktoś coś pomoże?

Musisz zrobić osiowanie Proxy MESem. Szukaj kogoś z interfejsem albo kup sobie takowy.
Nie wiadomo skąd jesteś więc ciężko będzie bez tego Co pomóc.

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Fxx
Co konkretnie kupić, jak ten interfejs się nazywa? Jestem z Żyrardowa. W brerze też ma problem z migającymi kilometrami po zmianie radia. To co kolega wcześniej polecał ELM nada się i do brery i do MiTo?

Fxx
Co konkretnie kupić, jak ten interfejs się nazywa? Jestem z Żyrardowa. W brerze też ma problem z migającymi kilometrami po zmianie radia. To co kolega wcześniej polecał ELM nada się i do brery i do MiTo?
Tak, ELM327 z adapterami. Masz niedaleko do mnie, więc jak chcesz to daj znać i mogę Ci ogarnąć.

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Do mnie też masz nie daleko. Jakby co tez ogarnę.

Amortyzatory
Powrót