[Giulietta] Dziwna praca silnika

Ja po tych problemach zrobiłem odczyt błędów, usunąłem je pozmieniałem cewki, nie pomogło, kupiłem świece i wymieniłem, nie pomogło wymieniłem korek spustowy multi air i też nic, zmiana oleju i filtrów nic, więc stwierdziłem że multi air i to było to :x

nie wiem czy z dwojga złego MA nie lepsze niż UPG, fakt cena większa, ale UPG też trzeba dobrze zmienić a wiadomo że o dobrego mechanika ciężko...;)

lekka aktualizacja, to raczej nie MA daje efekt takiego jarmolenia, dzisiaj wyczailem że to raczej na 99% albo docisk albo łożysko oporowe, bo miałem otwartą maskę słucham słucham i mówię do taty weź naciśnij sprzęgło, i zrobiła się cisza;) pozatym że czasami silnik przycina. Zrobię test na spaliny i tak i tak jak radzicie

mam kolejny dziwny objaw, ogólnie auto chodzi normalnie oprócz dziwnej pracy na jałowym tzn tego krztuszenia sie, takiej czkawki czasami, doszedł fakt podczas jazdy na klimie, zauważyłem to na gazie, jadąc równa prędkością na niższych obrotach ok 2.5tys zaczyna dziwnie szarpać minimalnie dodam gazu i nie czuć, tylko na takim pół gazie się to dzieje. Przełaczylem na benzynę i zdarza się to bardzo bardzo minimalnie wyczuć albo mi się wydaje. Gdzie szukać tego błędu, MA to raczej nie jest na bank bo gdyby to był MA to by ciągle się to działo a nie w określonych warunkach?

Lpg do regulacji i albo naprawy

pojezdzilem wczoraj sobie po drodze bez ruchu posprawdzałem wszystko i nawet bez klimy tak jest, jadąc na 2.5tys zaczyna nim trzepac na lpg, przelaczylem na pb i też czuć takie szarpanie ale dużo dużo mniej w skali od 0 do 10 na lpg 10 na pb 2-3 także coś musi być nie tak że na gazie objawia się to dużo mocniej. Przyspiesza normalnie moc ma normalna gdzie szukać przyczyny?

Przed wizytą u fachmanów od lpg zrób ze 100 lub więcej km na PB i lpg nie uruchamiaj do powtórnej regulacji.

Nie bo to nic ci nie da.
Reset mesem albo alfaobd
Regulacja w trasie a nie w warsztacie.
Przypilnuj aby zebrali dokladnie mapy na obydwu paliwach.

Ostatnia edycja:
Nie bo to nic ci nie da.
Reset mesem albo alfaobd
Regulacja w trasie a nie w warsztacie.
Przypilnuj aby zebrali dokladnie mapy na obydwu paliwach.

zawsze regulujemy w trasie również z podpietym afr. Ostatnio jeździliśmy z godzinę było już dobrze i tak jakby coś się wysypalo:/ dzisiaj jechałem w trasę na autostradzie i obserwowałem spalanie, to na lpg pokazywalo mi ok 2-3l mniej średniego spalania niż na pb, dziwne bo wcześniej pokazywalo to samo. Coś jest zjebane

W csłej tej układance brakuje informacji co to za instslacja lpg.Jej przebieg oraz graty.

W csłej tej układance brakuje informacji co to za instslacja lpg.Jej przebieg oraz graty.

Wysylalem Ci w prywatnej wiadomości, jeśli trzeba mogę tu dokleic;) instalka ma przejechanie 7tys dopiero

- - - Updated - - -

elektronika: KME Nevo-Sky Max
przełącznik: DG7 RGB
wtryski: Alex Barracuda 130nl
reduktor: MAGIC 3 POWER
wielozawór: Tomasetto Extra Ø8
przewód zasilający: Faro Ø8
wlew gazu: w klapkę paliwa
zbiornik (litry/średnica/wysokość): 49/630/200 wewnętrzny

dorzucam logi na benzynie które robiłem jakiś czas temu:
https://megawrzuta.pl/download/ff66da8c2dd5bb6ce4f32f391eb865cd.html

Ostatnia edycja:
Ja mam baraki 115 dysze 2.8 i obrabiają bez problemów moje ponad 200KM przy cisnieniu 1.1 bara.
Może niech podmienią na 115 .

Ja mam baraki 115 dysze 2.8 i obrabiają bez problemów moje ponad 200KM przy cisnieniu 1.1 bara.
Może niech podmienią na 115 .

jak sprawdzić jakie ciśnienie bije turbo mesem? bo tu na logach ciśnienie w dolocie pokazuje. Gazem mówił że u mnie 1.5bar jest, nie chce mi się wierzyć w to. No właśnie spotkałem się z opinią że te wtryski są za duże i dlatego moze

Siema , od jakiegoś czasu w mojej Alfie gulietta 2011 1.4 120 km, co jakiś czas strasznie falują obroty na zimnym dochodzą prawie do 2 tys , nie dzieje się tak za każdym razem jak chce odpalić raz odpala normalnie raz nie , wymieniłem świece ale nie pomogło . Może być tak że autko chyta wilgoci? Zauważyłem że takie coś się dzieje jak jest wilgotno albo jak poleje deszcz trochę . Jak już chwilę pochodzi to wszystko gra . Myślałem wymienic przewody zapłonowe ma to sens ? Pozdrawiam

Ma

Rzekłbym że dziwny odgłos w chłodne dni z MA to normalny objaw ,poczekać aż ustąpią i jechać i koniecznie zmienić olej jak nadal selenia ,a dymek może być z cieknącej odmy i olej skapnął na turbo bądź kolektor i od razu się spalił.
Co to Ma? Od niedawna jestem posiadaczem giulietta 1.4 120 km

Amortyzatory
Powrót