[Giulietta] Wymiana MultiAir, co potrzeba.

• Autor wątku Autor wątku Krq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dobra to może powiem o którą mi chodzi dokładnie, Pokaż załącznik 265991, dokładnie ta z nr 1, bo póki co posiadam tylko tą Pokaż załącznik 265992, a żeby założyć uszczelkę nr 1. to muszę ściągnąć pasek, czy to spowoduje że będę musiał jakoś coś ustawiać? czy po prostu mogę potem założyć pasek i nic się nie stanie.

Jak zdejmiesz pasek rozrządu konieczne będzie zablokowanie koła wału silnika i wałka rozrządu blokadami a później sprawdzenie ustawianie wałków - czyli ustawienie rozrządu - źle ustawisz silnik do remontu ... Tą uszczelkę wymienia się przede wszystkim przy wymianie UPG - ale to już ociera się o remont silnika ;-)

Ostatnia edycja:
Dzięki za informację, o to mi chodziło, jutro składam i zobaczymy jaki będzie efekt.

Dziękuje wszystkim za dobre rady, dzięki wam wymieniłem multi air sam :) wszystko działa jak należy, drgania ustały przy porannym odpalaniu :)

Odgrzeje trochę kotleta.
Piszę tutaj, bo szukanie czegoś na forum to koszmar. Giulietta 1.4 (170) 2011
Padł mi prawdopodobnie aktywator (p106)
Szukam w okolicy lubuskiego lub ościennego
Województwa ogarniętego mechanika który wymieni aktywator. Na serwis autoryzowany mnie nie stać. Szukałem na własną rękę, nic nie znalazłem. Z góry dziękuję

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót