Dzięki wszystkim za dobre radygeometria i wyważanie kół załatwiło sprawę
![]()
Ale teoria do tego narosła, jak huba na sośnie.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Trochę odgrzeje temat .mam dwie julki w tct i obstawiam w jednej z nich przegub wewnętrzny,w jednej te same koła i nic ,w mojej założone i drga ster od 120 tak do 140 ,ma ktoś może widzę czy przeguby wew, ewentualnie półosie są takie same do manualna i do tct?jakie fundusze musze szykować na wymianę
Również odgrzeję z nadzieją że wypowie się ktoś kto rozwiązał problem nie będący przyczyną kół - zakupiłem nowe opony letnie Bridgestone, wyważyłem koła, felgi z osi przedniej przełożyłem na tył. Problem wystepuje jak u kolegów wyzej - drgania miedzy 120 a 140 km/h - czy doradzicie Panowie na co zwrócić uwagę ?
Krzywe felgi, po prostowaniu trzech żadnych drgań, dokładnie między +/- 120 a 140 i ten sam tok co u Ciebie, dopiero u dobrego wulkanizatora mi powiedział że to można "wyważyć" ale zdecydowanie nadaje się do prostowania, jak ręką odjął.
Ostatnio edytowane przez ml3ka ; 16-05-2023 o 19:35
Dzięki za radę jednakże test który wykonałem wczoraj raczej wskazuje na półosie - wczoraj na autostradzie zauwazylem ze problem wystepuje również przy przyspieszaniu na predkosciach powyzej 130 km/h - dodatkowo przy wcisnieciu sprzegła wibracje ustaja. Zatem kolejne pytanie brzmi nastepujaco: czy da sie stwierdzić bez rozbierania półosi która nadaje się do wymiany ?
Mam też prblem, 120 i więcej przy przyspieszaniu. A bywa że jadę równo 130-140 i nie drga nic specjalnie, a jak zrobię lekki skręt kierownicą na łuku drogi to zaczyna bardziej drgać. Mechanik powiedział że raczej przeguby wewn.