• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Przepalona dioda LED w światłach dziennych DRL

Dżanek

Nowy
Auto
Giulietta 1750 TBi Veloce TCT
Witam,

czy da się wymienić zespół diod LED od świateł dziennych w reflektorze? Jedna dioda jest przepalona a niekoniecznie chciałbym wymieniać cały reflektor (Bi ksenon carbon).
Wiem, że padają moduły DRL ale nigdzie nie znalazłem informacji o wymianie poszczególnych diod lub całego zespołu 4 diod. Gdyby dało się w miarę łatwo wymienić to kupiłbym najtańszy używany reflektor i podmienił same diody.

pozdrawiam!

Była kiedyś dyskusja i "nie da się" ale można popróbować

Witam,

czy da się wymienić zespół diod LED od świateł dziennych w reflektorze? Jedna dioda jest przepalona a niekoniecznie chciałbym wymieniać cały reflektor (Bi ksenon carbon).
Wiem, że padają moduły DRL ale nigdzie nie znalazłem informacji o wymianie poszczególnych diod lub całego zespołu 4 diod. Gdyby dało się w miarę łatwo wymienić to kupiłbym najtańszy używany reflektor i podmienił same diody.

pozdrawiam!
Nie da się.
A dlaczego brak jednej diody tak bardzo ci przeszkadza?

Kup najtańsza lampę i zawieź obie na wymianę do ludzi którzy zajmują się naprawą lamp samochodowych bo zapewne wiąże się to z rozklejeniem lampy i ponownym jego poprawnym szczelnym sklejeniem. Innej opcji nie widzę poza wymiana kompletnej lampy.

W takim razie chyba na razie sobie odpuszczę naprawę. Na zimno świeci, później gaśnie. Myślałem, że da się wyjąć ten moduł bez rozklejania reflektora. Dzięki za informacje!

Kup najtańsza lampę i zawieź obie na wymianę do ludzi którzy zajmują się naprawą lamp samochodowych bo zapewne wiąże się to z rozklejeniem lampy i ponownym jego poprawnym szczelnym sklejeniem. Innej opcji nie widzę poza wymiana kompletnej lampy.
Chyba raczej wycięciem plastiku i ponownym jego wspawaniem

W szczegóły już się nie zagłębiałem bo nie jestem od tego ale osobiście bym się nie zgodził na taką naprawę ale wiem że tak też się robi.

Z tego co widzę to będę z tym żył. Gdyby coś nie poszło to wymiana na nową lampę aktywny ksenon + karbon jest zbyt wysoka. Dzięki za informacje!

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Z tego co widzę to będę z tym żył. Gdyby coś nie poszło to wymiana na nową lampę aktywny ksenon + karbon jest zbyt wysoka. Dzięki za informacje!

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Nie ma się czego bać, ludzie którzy zawodowo naprawiają takie lampy wiedzą co robią, pomysł z zakupem najtańszej lampy i włożeniem do twojej modułu z ledami to najlepsza opcja.

Witam,

pozdrawiam!

Witam,ponieważ dotknął mnie ten sam problem to ciekawy jestem czy po 2 latach od tego posta udało się komuś dokonać takiej operacji?W najbliższym czasie mam zamiar rozkleić lampę i bardziej interesuje mnie jakie tam są konkretnie diody i czy są do zdobycia.Wymiana/podmiana na inne uzywane może zakończyć się ponownym przepaleniem.A tak to by wymienił wszystkie.

Ostatnia edycja:
Zaposiłkuję się filmem z YT ale tak czy inaczej otworze ją.Nie mogę dodać linka bo mam za mało postów.Jest 15 minutowy film ktory dokladnie pokazuje jak otworzyc lampę od Giulietty.Myśle że się uda.
https://youtu.be/8zQBn0hnYGY

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Kupno samej nowej diody , chyba też jest trudne, moc kolor (białe są różne) wymiary

Amortyzatory
Powrót