[Giulietta] Chip giulietta 2.0 jtdm tct

Auto
Giulia 2.2 180hp At8
Witam ,zastanawiam się na chipem Julki z tct 175 koni ,tzn już prawie jestem zdecydowany ale cxhial bym poznać opinie użytkowników tego modelu po wirusie ,o ile silnikiem się nie martwię to moje wątpliwości są raczej o automat ,jaki moment on jest w stanie wytrzymać bez uszczerbku na żywotności ❓może ktoś się odezwie co jeździ już jakiś czas

Nie wiem skąd jesteś bo niedopisałeś na profilu, jeśli masz fejsa to znajdź profil Conmir i zadzwoń tam, on wszystko wyjaśni. To świetny fachowiec jeśli chodzi o te sprawy. Akurat jest u niego teraz promocja do końca kwietnia na alfy z komputerem edc 16cxx

jestem z Sieradza ??????do conmir trochę daleko jechać ,Łódź i okolice raczej wchodzą w gre

Podobno bezpieczną wartością w tct są okolice 400nm, cinek kiedyś o tym pisał że w jakiejś Qv 300km ~405nm sprzęgło zaczęło się ślizgać po 66kkm , z tym że to była jazda torowa i częste launch control.
Nie wiem skąd jesteś bo niedopisałeś na profilu, jeśli masz fejsa to znajdź profil Conmir i zadzwoń tam, on wszystko wyjaśni. To świetny fachowiec jeśli chodzi o te sprawy. Akurat jest u niego teraz promocja do końca kwietnia na alfy z komputerem edc 16cxx
2.0 Jtdm ma bodajże EDC17

Ostatnia edycja:
Podobno bezpieczną wartością w tct są okolice 400nm, cinek kiedyś o tym pisał że w jakiejś Qv 300km ~405nm sprzęgło zaczęło się ślizgać po 66kkm , z tym że to była jazda torowa i częste launch control.

2.0 Jtdm ma bodajże EDC17

Akurat moja 2.0 jtdm z 2013 jest na EDC16C39.
Tak wiem że Cinek wspominał o 400Nm te sprzęgła wytrzymują więcej, można poczytać na włoskich stronach, Conmir też mówi że TCT sie robi jak ze zwykłą skrzynią.

400 Nm to bez szału .raptem 30Nm więcej niż seria więc trochę to nie opłacalne ,myślałem że 450 jest realnym wynikiem bez obawy o skrzynie

400 Nm to bez szału .raptem 30Nm więcej niż seria więc trochę to nie opłacalne ,myślałem że 450 jest realnym wynikiem bez obawy o skrzynie

Z ciekawości bo i tak masz za daleko żeby tam jechać to zapytaj Conmira o jakich Nm realnych ci powie w połączeniu ze skrzynią TCT oraz o samej skrzyni i ile wytrzymuje.
Podziel się z nami potem co ci powiedział o sprzęgłach w TCT i o magicznych 400Nm ;)

Pisałem do conmir i żadnej sensownej odp nie otrzymałem,napisał ze zależy od stanu technicznego auta a ile orientacyjnie Nm można bezpiecznie ogarnąć brak informacji .w Łodzi tc performance dostałem odp taka ze robią moment na chamowni i skrzynia nie traci na żywotności bo moment jest wygładzony i nie taki agresywny od dołu , ale ile Nm tez brak info , tylko tyle ze 210 koni można bezpiecznie dopakowac ??????

Pisałem do conmir i żadnej sensownej odp nie otrzymałem,napisał ze zależy od stanu technicznego auta a ile orientacyjnie Nm można bezpiecznie ogarnąć brak informacji .w Łodzi tc performance dostałem odp taka ze robią moment na chamowni i skrzynia nie traci na żywotności bo moment jest wygładzony i nie taki agresywny od dołu , ale ile Nm tez brak info , tylko tyle ze 210 koni można bezpiecznie dopakowac ������

Miałeś zadzwonić to by ci więcej powiedział, ja wiem że TCT się robi na tyle samo Nm co zwykłe manualne skrzynie, fakt faktem że moment musi być wygładzony, jeśli nie to nie tylko skrzynia dostaje po dupie zarówno w przypadku manuala jak i automatu.

Miałeś zadzwonić to by ci więcej powiedział, ja wiem że TCT się robi na tyle samo Nm co zwykłe manualne skrzynie, fakt faktem że moment musi być wygładzony, jeśli nie to nie tylko skrzynia dostaje po dupie zarówno w przypadku manuala jak i automatu.
Pomijając to ze się nic nie dowiedziałem to bardziej chciał bym poznać opinie kogoś kto jeździ jtdm z tct po chipie??????Tuner zawsze powie ze można zrobić bo z tego żyją ,wiec czekam aż ktoś napisze z własnego doświadczenia a nie ze gdzieś słyszał itp

Pany miał być chip w czwartek ale wpadłem na pomysł pojechania na hamownie dziś i niespodzianka 190 koni a 430 Nm ,więc można śmiało potwierdzić że te 450 Nm skrzyni tct nie są straszne ????????????oczywiście pomiar na N na D nie mierzyliśmy,muszę poszperać w fakturach i może znajdę jakąś info z niemcowni ile na tym programie już tak śmiga

Pany miał być chip w czwartek ale wpadłem na pomysł pojechania na hamownie dziś i niespodzianka 190 koni a 430 Nm ,więc można śmiało potwierdzić że te 450 Nm skrzyni tct nie są straszne ������������oczywiście pomiar na N na D nie mierzyliśmy,muszę poszperać w fakturach i może znajdę jakąś info z niemcowni ile na tym programie już tak śmiga

Jak się jeździ z tak "dużym" momentem na tct? Czy sprzęgła dają radę/nie ślizgają? Zastanawiam się czy seryjne sprzęgła są w stanie wytrzymać sensowny przebieg przy ponad 400 nm w normalnym użytkowaniu czyli bez jazdy torowej. Masz może wykres z hamowni swojej alfy?
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót