[Giulietta] Wymiana turbo w QV

ssslash

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta QV 2011
Prawdopodobnie szykuje mi się wymiana turbo w Giulietcie QV. Obecne padło i prawdopodobnie już z nic niego nie będzie. W ASO twierdzą, że nowe oryginalne turbo kosztuje prawie 10 000 zł, ale czy czasem oryginalnie nie jest tam montowane turbo BorgWarner 71794939? Nowe znalazłem za 4305 zł, regenerowane od 1600 zł.

Możecie polecić co najlepiej zrobić w tej sytuacji?

Update:
W ASO powiedzieli, że to ma być turbo firmy Mopar albo Bosch. Nie znalazłem niczego takiego w necie...

Ostatnia edycja:
Aso nie słuchaj... ori trurbo: 55231460

Ps. Turbo oddaj najlepiej do regeneracji z gwarancją.

Ostatnia edycja:
Oddaj do regeneracji koszt operacji do 1000zł ja tak zrobiłem.

Tak więc okazało się, że pan się pomylił i jednak to miało być turbo firmy Garrett, ale BorgWarner też montowali oryginalnie. W sumie to już mnie średnio obchodzi co oni tam mówią, bo to ASO to jest jakiś dramat. Turbo poszło do regeneracji u nich, oni to gdzieś wysłali i tam gdzie to wysłali twierdzą, że nie są w stanie go zregenerować i że to moje turbo to jest jakaś chińszczyzna, bo są na nim "chińskie znaczki". Jestem drugim właścicielem, więc być może poprzedni zamontował tam jakiś syf. Jak kupowałem samochód to w historii pojazdu zauważyłem, że turbo było uszkodzone i wtedy chyba właściciel mi powiedział, że było w związku z tym regenerowane. Ja to w każdym razie łyknąłem, ale jak było to teraz nie wiem, bo auta stoi w ASO, a turbo jest cholera wie gdzie.

Kolego turbo w silnikach Tbi Alfa 159, Giulietta,4C jest BorgWarner.Twoje turbo dokladnie to KO4 i tyle.Nowe dostepne w wielu miejscach od reki za 3900zl.

Ostatnia edycja:
Może nie są w stanie zregenerować bo muszla jest uszkodzona w K04 niby to częsty przypadek.Może lepiej kup zregenerowaną przy jakim przebiegu Ci padło to turbo?.

Kolego turbo w silnikach Tbi Alfa 159, Giulietta,4C jest BorgWarner.Twoje turbo dokladnie to KO4 i tyle.Nowe dostepne w wielu miejscach od reki za 3900zl.

Banda amatorów. Po co oni w ogóle istnieją?

Może lepiej kup zregenerowaną przy jakim przebiegu Ci padło to turbo?.

Przebieg mam 87 000, ale tak jak pisałem okazało się, że ponoć jakiś chińczyk tam siedzi zamiast oryginalnej (jestem drugim właścicielem).

Kolego już podsyłałem wcześniej numer ori turbiny:

BorgWarner KKK K04-090, K04-0090, 53049700090, 53049880090, 53049980090.
OEM 55224276 55231460 71794939

W takim razie zażądaj zwrotu i sam sprawdź co to za turbo masz aktualnie, a nie zabawa w ciuciu babke i pierdzielą o skośnych znaczkach...

A macie może jakąś zaufaną firmę do regeneracji ? lub tuningu na hybrydę ?
Bo moje turbo zaczyna popuszczać olej i zabieram się powoli do tego tematu tylko własnie nie wiem czy zregenerować czy może pobawić się żeby było coś więcej :)

Równie dobrze może tam siedzieć ori turbo i próbują Ci wcisnąć kit że masz tandete. Jak już w 1 kwestii lecą w luki to nie masz co im ufać w innej. Niech to obejrzy ktoś kto się faktycznie zna i niech to nie leci przez ASO.

A możecie polecić coś na Śląsku (najlepiej w Gliwicach)?

Jeśli miałbym regenerować turbo to od razu robić hybryde. Polecam PERUN TURBO

Zadzwon do Cinsoft Gliwice on moze miec nowki K04 w dobrych pieniadzach.Jak chcesz cos wiecej koni, to raczej regeneracji nie polecam, chyba ze masz sprawdzone miejsce.Perun Turbo jak najbardziej, jesli chodzi o hybryde

Ostatnia edycja:
Skontaktuj się z cinsoftem. Mi zrobił hybrydę ale nówki miał chyba na regale od ręki do założenia. 30 tyś mam zrobione na niej. Wszystko w pożądku narazie.Mnie hybryda kosztowała 2 tys.netto ponad 2 lata temu.Kto robił mu hybrydę nie wiem ale śmiało mogę polecić.

Ostatnia edycja:
Skontaktuj się z cinsoftem. Mi zrobił hybrydę ale nówki miał chyba na regale od ręki do założenia. 30 tyś mam zrobione na niej. Wszystko w pożądku narazie.Mnie hybryda kosztowała 2 tys.netto ponad 2 lata temu.Kto robił mu hybrydę nie wiem ale śmiało mogę polecić.

Na Fejsie pisal kiedys ze Perun Turbo

Ostatnia edycja:
Perun bierze ~ 2k netto za stage1, stage2 na k16 ~3k netto,
Oczywiscie trzeba wysłać swoją sprawną turbosprężarkę,

Jeżeli kolega nie będzie celował w > 290hp to nie ma sensu ładować hybrydy, szkoda dolarów,

Można się też pokusić o turbosprężarkę z 4c, ewentualnie giulietty poliftowej (są ciut inne, trzeba troche pokombinować), jeden amerykański tuner się chwli, że generuje ona przepływ na 320hp...

Ostatnia edycja:
Skad masz onfo ze te turbosprezarki sa inne.Jak szukalem swojej nowki KO4, zglebilem temat dokladnie I wnetrze tych turbo jest takie same.

Amortyzatory
Powrót