[Giulietta] Przewożenie rowerów Giulietta

• Autor wątku Autor wątku fan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

fan

Nowy
Auto
.
Właśnie się zastanawiam czym przewieźć rowery Giulietta. Widzę, że są dostępne bagażniki na klapę tylna samochodu. Macie doświadczenie z takim bagażnikiem?

Myślę też nad hakiem holowniczym ale tutaj wolałbym aby nie był on widoczny gdy nie będę go potrzebował.

Mam oryginalny bagażnik dachowy. Mnie pasuje, bo mam lekkie rowery i jestem wysoki. Opcja z hakiem jest chyba lekko droga.
Oryginalny bagażnik , to koszt w promocji jakieś 1300-1500 zł. Pasuje bez żeźby i nawet ładnie wygląda.

Jaki masz odzwig na tym bagazniku? Ja potrzebuje 2x 25kg

No tak, same relingi, baza. Na to zakładasz co chcesz. Albo kufer, albo bagażnik na rowery, albo co tam chcesz.

Widzę nośności na uchwytach 15 do 17 kg mój rower wazy 24,5 kg mogę wyciągnąć baterie to będzie 21kg to minimum taka nośność potrzebuje.

Nie ma mnie teraz w domu ale z tego co pamiętam bagażnik jest do 50kg. Na dniach będę wyciągał z piwnicy i montował to napisze Ci co jest napisane w instrukcji. Ale na 100% 50kg, bo w instrukcji auta też piszą że maksymalne obciążenie dachu to 50kg tylko w wersji 1.4MA TCT jest 60kg

Wysłane z mojego G8341 przy użyciu Tapatalka

Osobiście polecam marke Thule

Nie ma mnie teraz w domu ale z tego co pamiętam bagażnik jest do 50kg. Na dniach będę wyciągał z piwnicy i montował to napisze Ci co jest napisane w instrukcji. Ale na 100% 50kg, bo w instrukcji auta też piszą że maksymalne obciążenie dachu to 50kg tylko w wersji 1.4MA TCT jest 60kg

Ale relingi się chyba do sumy obciążenia dachu nie wliczają ?
Bo jak się wliczają to mogę się nie zmieścić. Dziwne ze jedna wersja Giulietty ma 10kg więcej. Dach powinien być ten sam jakby co to mam TBi 1750.

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Jak przekroczysz te 5kg to chyba nic nie powinno się stać. Zauważ że przy niektórych bagażnikach piszą że maksymalne obciążenie 75/100kg. Mnie się wydaje że trzeba patrzeć w instrukcje auta jak jest max 50kg to plus 5kg nie będzie problemu

Edit : w tbi 50kg

Dla mnie to trochę śmieszne przewożenie rowerów samochodem.
Za 1500 zł można w dowolnym miejscu w Europie spokojnie wypożyczyć rowery dobrej klasy dla całej rodziny i jeszcze sporo zostanie. No i nie trzeba się martwić, że spadną, że ktoś ukradnie itd.
No chyba, że chodzi o pokazanie się, że jest się "fit".

Za 1500 zł można w dowolnym miejscu w Europie spokojnie wypożyczyć rowery dobrej klasy dla całej rodziny i jeszcze sporo zostanie. No i nie trzeba się martwić, że spadną, że ktoś ukradnie itd.

Nie wiem, czy śmieszne czy nie. Kolega pyta, my odpowiadamy. Takie Forum :-)

Mamy wlasne rowery dopasowane do nas. Do testowania opcja wypozyczalni jak najbardziej jest Ok. Ponadto samochod tez mozna wypozyczyc w kazdym miejscu w Europie chyba nawet latwiej niz rowery, gdzie wypozyczalnie zazwyczaj lokowane sa przy bike parkach.

- - - Updated - - -

Swist orginalnego bagaznika faktycznie przeszkadza ? Wszyscy o tym pisza.

Ostatnia edycja:
Analogia z samochodem nietrafiona. Ale jak jadę do USA, to też nie biorę swojego samochodu, tylko pożyczam na miejscu.

Amortyzatory
Powrót