[Giulietta] Wymiana Grilla na Scudetto

g.ciuruk

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM 140 KM densitive 2010
Cześć,

Mam uszkodzony Grill w swojej Giulietta z 2010 roku. Przy wymianie najchętniej wstawiłbym te scudetto, które było już w wersjach poliftowych. Pytanie tylko czy to będzie pasować? Czy ktoś z Was interesował się tematem? Pozdrawiam

Będzie pasowało. Demontujesz stary i zakładasz nowy tylko tyle.
A i trzeba zderzak ściągnąć, bo sruby sa od wewnątrz.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Powinien pasować, przecież one sie nie różnią niczym.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Wszystko pasuje, zarówno samo scudetto oraz cały poliftowy zderzak.

Mam pytanie: oprócz poliftowych wersji Scudetto, były jakieś wersje dla modeli QV które się czymś różniły od standardowych? [emoji848] Chodzi mi głównie o Giulietty sprzed nowego Scudetto w formie czarnego plastra miodu. Pozdr! [emoji106]

Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi ale w moim modelu QV Line w przed lifcie te "żeberka" są w ciemnym kolorze który pasuje do klamek i koloru niektórych elementów w środku. Zewnętrzna obramówka jest srebrna. Nie wiem czy to na tyle poważna zmiana?

A z którego roku masz swoją QV? [emoji848]

Hmm nie wiem jak w QV line ale w ori QV przed liftem cały grill-żeberka jest chromowany tak jak obramówki szyb. Nie ma jakiś innych odcieni. Potwierdzone na dwóch ori sztukach.

A z którego roku masz swoją QV? [emoji848]

Początek 2015.
Dokładnie tak to wygląda:
i.imgur.com/5meQ5gs.png

Albo może ja się mylę i wszystkie Julki mają to takie ciemniejsze? :confused:

Może to jakaś dodatkowa opcja? Swoją drogą pare razy widziałem jak ktoś obklejał (folią?) żeberka w przedliftach, więc może i tu coś ..

Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi ale w moim modelu QV Line w przed lifcie te "żeberka" są w ciemnym kolorze który pasuje do klamek i koloru niektórych elementów w środku. Zewnętrzna obramówka jest srebrna. Nie wiem czy to na tyle poważna zmiana?
Właśnie taki kupiłem używkę. Wygląda cudo, razem z emblematem się udało dostać (wszystko w stanie igła).
Jak oddam do naprawy zderzaka i na malowanie to od razu założą nowe Scudetto [emoji16]

No i sam zrobiłeś sobie lifting, bez kupowania nowego auta. Jakie to proste. Nie we wszystkich markach tak jest.

No i sam zrobiłeś sobie lifting, bez kupowania nowego auta. Jakie to proste. Nie we wszystkich markach tak jest.
Generalnie to był trochę przypadek [emoji16] bo na eBayu był ten grill najtaniej ze wszystkich używek w fajnym stanie. A dopiero potem się zorientowałem że to wersja QV [emoji854]
Ale fakt, będzie liftingowy upgrade [emoji41]
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót