Witam,
Jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Giulietty, wszystko było by super gdyby nie brak precyzji we wrzucaniu jedynki i trójki. Biegi dają sie wbijać bez "większych" problemów ale nie wierze żeby nie dało się ustawić tego tak żeby nie czuć było żadnego haczenia. Spośród wszystkich wymian eksploatacyjnych została mi jeszcze wymiana oleju w skrzyni mimo wszystko chciałbym spróbować regulacji wyżej wspomnianych cięgien. W poprzednim volvo s40 2.0d było to banalne i cała operacja zajmowała może z 5minut a tu męczę się bo nie mogę odpiąć żółtej blokady. W załączniku wstawiam zdjęcie o którą blokadę mi chodzi. Z mojej obserwacji wynika że to właśnie to cięgno odpowiada za ruch lewarka na boki i to właśnie w tej płaszczyźnie są problemy... Czytałem już inne wątki ale nigdzie nie znalazłem informacji jak wspomnianą część wypiąć a wiadomo robiąc na siłę można coś zepsućPomarańczowy plastik się przekręca odsłaniając mały żółty fragment ale nie wiem co dalej. Z góry dziękuję a jeżeli się mylę i nie da się tu nic wyregulować to pozostaje mi liczyć ze wymiana oleju załatwi sprawę.