• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[MiTo] Silniczki klap nawiewu Mito

Homer6000

Nowy
Auto
Mito 2009 1.4 120KM
Dzień dobry, witam wszystkich.
Jest to mój pierwszy temat, więc proszę o wyrozumiałość.

Kupiona Mito z 2009 roku 120KM
Sprzedajacy uczciwie poinformował o niedomagających nawiewach w kabinie, przy kupnie pojechaliśmy do ASO na sprawdzenie.

Błedy B1906-77
B1908-77

Mieszalnik powietrza prawy i lewy.

Objawy:
Po odpaleniu auta temp np 19st, dmucha dobrze, zwiekszam na cieplejsze, dmucha dobrze, wracam na zimniejsze, u pasażera zostaje cieplejsze.
Dodam, ze to dwustrefowa klima automatyczna.

Czy ktoś wie, gdzie znajdują się te silniczki? Czy da sie je naprawić, czy tylko wymiana? W aso powiedzieli, ze deska do wyjęcia, pytałem w innym serwisie mówili, ze moze sie uda bez demontażu. To jak sądzicie?

pozdrawiam

Poczytaj pokrewny temat o Giuliettcie. Podejrzewam, że jest to rozwiązane podobnie...
Tam wchodziła tylko wymiana bo urywało się śmigiełko od klapek. Wymiana przez deskę bez demontażu. Był też opisywany przypadek, że aso twierdziło, że trzeba rwać deskę i też tak zrobili, a przy okazji zbili przednią szybę... Także poczytaj i poszukaj serwisu poza aso.

Przeczytałem prawie cały ten temat, ale jak wspomniałeś chodziło o Giuliette.
Mito mniejsze, wiec teoretycznie z dostępem może być jeszcze trudniej, ale chciałbym, zeby wypowiedział sie ktoś, kto juz wymianiał te silniczki.

Czy udało się dojść do silniczków...
Ewentualnie w jaki sposób.

Tak jak kolega wyżej napisał tematy odnośnie tego problemu w dziale giulietty prawdopodobnie wyczerpały temat, zakładam, że lokalizacja elementów w mito będzie zbliżona. Element, który potrzebujesz wymienić (w giulietcie) znajduje się po lewej stronie od nóg pasażera, trzeba wyjąć schowek, odkręcić plastikową osłonę, trochę gimnastyki i udało mi się to wymienić bez zdejmowania deski. Urządzenie, które potrzebujesz wymienic to aktywator klimatyzacji, pod taka nazwą znajdziesz to na allegro

Dziwny dzwięk z pod deski

Hej

Mam taki problem, z pod deski po stronie kierowcy co jakiś czas wydobywa się dziwny dzwięk. Wydaje mi się , że nasila się w chłodniejsze i wilgotne dni. Kolega powiedział mi , że to dzwięk klap nawiewów. Mam błąd B1905. Nie zauważyłem żadnych problemów z klimatyzacją i nawiewami . Jest tylko ten wkurzający dzwięk:-( Czy to oznacza , że kończy się któryś z tych silniczków ? Czy ktoś wymieniał te silniczki, da radę zrobić to bez demontażu deski ? Alfa romoeo mito.

Amortyzatory
Powrót