[Giulietta] Duszenie się auta przy 40km/h

presner

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011
Cześć

Moja Afla 1.4 dusi się przy 40 km/h, gdy zbliżam się do 40 km/h to trzęsie całym autem a potem już działa normalnie. Mam auto w benzynie, u mechanika sprawdziłem przepustnice, jest ok, jak podłączył pod komputer to nie wyskoczył żaden błąd. Mechanik powiedział, że może jakieś słabe paliwo leje, ale zatankowałem na innej i już 150 km przejechałem i nadal problem nie ustępuje. Miał ktoś może podobny problem lub wie co to może być?

Oczyść najpierw z benzyny, dopiero jeśli to nie pomoże, można szukać dalej.

A kiedy wymieniałeś filtry? Może świece zapłonowe, albo coś z układem wtryskowym. Na twoim miejscu podjechałbym do innego mechanika.

Mam podobny problem z tym, iż nie zalezne jest to ile jade. Wymienione cewki, swiece i nic nie dalo. Mialem robiony rozrzad i po miesiacu od wymiany rozrzadu zaczelo sie to dziac.

Też masz auto w benzynie?

Tak jak pisałem, trzeba najpierw oczyścić z benzyny.

Mozesz jaśniej? Nie wiem, wyjezdzic do 0 benzyne czy co? Jezeli tak to sie zapowietrzy. Ale tak jak mowisz wyjezdzilem prawie do 0 i dalej jest to samo. Zalalem na innej stacji, nic nie dalo

Tak jak pisałem, trzeba najpierw oczyścić z benzyny.
Czyli jak rozumiem twoje pokręcone podpowiedzi aby wywalić benzynę z baku do czysta i nalać świeżego paliwa tak?

Moja Afla 1.4 dusi się przy 40 km/h, gdy zbliżam się do 40 km/h to trzęsie całym autem a potem już działa normalnie. Mam auto w benzynie, u mechanika sprawdziłem przepustnice, jest ok, jak podłączył pod komputer to nie wyskoczył żaden błąd. Mechanik powiedział, że może jakieś słabe paliwo leje, ale zatankowałem na innej i już 150 km przejechałem i nadal problem nie ustępuje. Miał ktoś może podobny problem lub wie co to może być?
Jak naprawdę chcesz aby ci pomóc to daj jakieś logi z tego zjawiska bo tak to sobie możemy gdybać

Ostatnia edycja:
Pisali, że mają auto w benzynie.

Panowie, żeby nie robić dalszego bałaganu w wątku, kolega Knapek ma bardzo specyficzne podejście do języka potocznego. Jak powiem, że mam samochód w benzynie, to każdy będzie wiedział, ze mój samochód posiada silnik benzynowy. Kolega Knapek jednak będzie się upierał, że ja też powinienem oczyścić auto, bo wg niego jest ono w benzynie :D Kiedyś ktoś napisał, że ma auto w manualu, to kolega Knapek kazał wyjąć samochód z instrukcji obsługi czy jakoś tak :D

Amortyzatory
Powrót