• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] ślizgające się sprzęgło po wymianie

Auto
Giulietta 2.0
Witajcie, mam taką prośbę do Was o ocenę, podpowiedź
Podniosłem moc w Giulietcie 2.0 jtd i juz po strojeniu na hamowni zaczeło sie ślizgać sprzęgło, nic dziwnego w sumie więc umówiłem sie do mechanika na wymianę kompletu-koło, tarcza z dociskiem i wysprzęglik -no i po wymianie całości dalej łapie uślizgi, w mniejszym stopniu ale łapie...mechanik ma teorię że graty nie były od jednego producenta - koło Sachsa a tarcza i docisk z Luk - i mogą byc róznice minimalne w spasowaniu i tak się dzieje... Zalecił dokupienie tarczy i docisku Sachsa i ma być ok wtedy
Spotkaliście sie z czyms podobnym, mieliście podobny przypadek ? bo powiem szczerze że ręce i kasa mi opadły... :)

Masz wykres? Może po prostu program jest tak zrobiony że nawet nowe sprzęgło nie jest w stanie przenieść momentu.

stroił Conmir, więc tu jestem spokojny ;), zresztą nie robiliśmy na maxa ze względu że juz na hamowni po pierwszym wsadzie były uślizgi, zostało więc na spokojnych 186/440 ;)

U mnie 10kkm od mapy w Conmir i 190km 464nm i sprzęgło za nalotem około 30kkm przenosi bez problemu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót