Witam, ma ktoś zdjęcie swojej Gulietty na samych orginalnych felgach stalowych 16 cali? Mam takie do kupienia, ale nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało, kolpaki nie przemawiają do mnie.
Witam, ma ktoś zdjęcie swojej Gulietty na samych orginalnych felgach stalowych 16 cali? Mam takie do kupienia, ale nie mogę sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało, kolpaki nie przemawiają do mnie.
Pewnie mało osób, dołóż deczko do alusow nawet nieoryginalnych i będzie dużo lepiej, skoro się zastanawiasz jak to będzie wyglądać.
Też myślę nad takim rozwiązaniem. Kupiłem auto na 16 calowych felgach aluminiowych które wymagają renowacji. Zakupię zatem stalówki w atrakcyjnej cenie, założę na nie zimówki a alusy wędrują na profesjonalną regenerację. Podobają mi się te 16stki. Do tego komfort podróżowania będzie większy mając na uwadze nasze drogi. W przyszłości nie wykluczam 17/18 podkówek [emoji6]
Witam, forumowicze.
Giulietta 1.4 TB 120km. Znajomy ma w posiadaniu na sprzedaż felgi stalowe + opony R16 od zafiry, będą pasowały?
Teraz mam alu 17 - ale potrzebuje przeżyć zimę.
To informacje od niego:
Felgi 16"
Rozstaw śrub 5x110
Otwór centralny 65mm
Opony zimowe 205/55R16
Pirelli sottozero 3
Dot 2919
Czekam na odpowiedz, czasu nie mam dużo
Dzięki !
Nie potrzebnie zakładasz kolejny nowy temat. Było o tym w temacie "giulietta na stalówkach" tam zamieściłem moją odpowiedź
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 29-12-2021 o 12:54
Miesiąc temu takie stalówki z Opla założyłem na komplet kół zimowych w zamian za fabryczne stalówki którym po 11 latach trzeba by zrobić renowacje. Wszystko pasuje, otwór centrujący również.Śrub nie trzeba zmieniać. Z przodu zacisk (standart ) się mieści na szczęście ale odstęp od felgi to może 2mm przy 16". No i polecam wyrwać taki komplet razem z dedykowanymi ori kołpakami do tych felg bo bez tego będą wyglądać średnio szczególnie ze względu na otwór centrujący i wystającą osłonę piasty. Z kołpakiem wygląda jak alu nie do odróżnienia
![]()
Nie chodzi o oryginalne tylko z opla i których piszesz . Znajdź temat i poczytaj