[MiTo] Retrofity w MiTo

mito_2010

Nowy
Auto
Alfa Romeo MiTo, 2010 rok, 1,6 JTDm 120 KM
Witam ! Zastanawiam się nad wymianą tradycyjnego h7 na retrofit. Czy ktoś instalował coś takiego u siebie i powie, czy klosz w ogóle jest w stanie pomieścić porządny retrofit z radiatorem i czy daje do zauważalne efekty ?
(Dodam tylko iż wymieniam ze względu na tragiczną długość świecenia w tym momencie zwykłych. Być może jest to kwestia wypalonej soczewki. Jeśli z tym ma ktoś doświadczenie to też prosiłbym o pomoc ;) )

Wstawiłem chińskie projektory led, wynik: niebo a ziemia, w końcu widać drogę prze tobą, nie oślepiają, problemów z przeglądem brak. Co do montażu, to lipa z otwarciem lamp, klejone czymś mocniejszym niż butyl - podobno można rozkleić, ja po prostu je rozciąłem dremelem.

rozcinałes bo co ,nie mieściły sie czy jak ?

Rozcinałem, bo nie miałem cierpliwości do kleju jakim są sklejone. W moim meśku był butyl, chwila z opalarką i lampa była rozłożona, w miciaku jest "permaseal" ustrojstwo podobno można rozkleić, ale wymaga wyższej temperatury i dłuższego grzania. Ja ciąłem od tyłu, czarny plastik, tylko tyle aby mieć dojście do projektora. Inni tną zaraz za szkłem, można dzięki temu zmienić/pomalować srebrną wstawkę. No i jest chyba łatwiej skleić.

Amortyzatory
Powrót