• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Gniazdo zapalniczki

Auto
Veloce
Hej, nie wiem czy to kwestia aku czy nie, ale może ktoś miał podobny problem - podpinam pod gniazdo w tunelu wideorejestrator i czasami przy odpalaniu auta uruchamia się od razu a czasami po paru minutach (albo wcale) - czy to aku nie domaga czy to raczej coś czego szukać gdzie indziej? niestety nie mam pod ręką jak sprawdzić innych ładowarek :(

Akumulator w samochodzie nie ma nic do tego. Sprawdź czy masz napięcie w zapalniczce. Stawiał bym na kamerę. Lub podłącz pod inny samochód.

Zobacz czy nie była zalana czymś i nie styka.
Jak bezpiecznik (choć przy walnietym nic by sie nie działo)
Czy zapalniczka jest dobrze wpięta.

Zapalniczka w giulietcie potrafi nie w każdej pozycji łączyć - łot technika.

dzieki. próbował ktoś kiedyś wymienić gniazdo zapalniczki? czy w tym celu jedyna opcja to demontaż tunelu środkowego?

Powinieneś spokojnie znaleźc tutoriala na YT.
Generalnie nie jest to jakies mocno karkołomne zadanie.

Nie wiem czy nie da sie jej wyjąć bez demontazu tunelu(?)

Tunelu nie trzeba demontowac, z tego co kojarze to jest na zatrzaskach, trudniej było odpiąć kostkę, niż wyjąć cale gniazdo:)

Najpierw wyciagasz tą metalową wkładkę, ona jest na jakimś tam zatrzasku, trzeba śrubokrętem podważyć i wyjdzie wraz z wtyczką, odpinasz wtyczkę i wyciagasz "czerwony" plastik z lampką i gotowe. Ostatnio rozbierałem bo ciągłem prąd z zapalniczki do schowka ale niestety nie mam zdjęć.

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka

Być może wszystko masz z gniazdem dobrze a sam problem polega na tym że gniazdo zapalniczki ma inną budowę w środku jak zwykłe gniazdo 12V i stąd brak kontaktu.

Amortyzatory
Powrót