[Giulietta] TPMS - centralka nie widzi czujników

Auto
Lancia Delta III 1.8 Di
Witam,
co prawda nie Alfa Romeo, a Lancia Delta III, ale że to bliźniacza konstrukcja z Giuliettą, to postanowiłem napisać tutaj.
Mam problem z TPMSem, padł jeden czujnik (foto nr 1), wymieniłem na nowy zamiennik firmy Autel. Zmieniłem mu ID tak żeby odpowiadało staremu czujnikowi. Niestety centralka go nie widziała, a nawet straciła kontakt z pozostałymi czujnikami (foto 2). Kupiłem nowy oryginalny czujnik i jest tak samo centralka nie widzi. Zauważyłem jednak, że program MES pokazuje bardzo wysoką wartość zakłóceń elektromagnetycznych (foto 3). Czy ktoś mógłby mnie naprowadzić czym to może być spowodowane?

1.jpg
2.png
3.jpg

Siać zakłóceniami potrafią wszelkiego rodzaju przetwornice - chińskie ksenony, jakieś ładowarki, alternator czasami.

Konfiguracja w aucie nie zmieniła się. Ksenony są oryginalne, to co było to jest.

Są na tej samej płycie podłogowej, dzielą te same silniki, ale po co pomagać, post do usunięcia. Dzięki

Brak masy? Wszystko, działa, innych błędów nie ma. Coś by nie działało jakby nie było masy.

Witam,
co prawda nie Alfa Romeo, a Lancia Delta III, ale że to bliźniacza konstrukcja z Giuliettą, to postanowiłem napisać tutaj.
Mam problem z TPMSem, padł jeden czujnik (foto nr 1), wymieniłem na nowy zamiennik firmy Autel. Zmieniłem mu ID tak żeby odpowiadało staremu czujnikowi. Niestety centralka go nie widziała, a nawet straciła kontakt z pozostałymi czujnikami (foto 2). Kupiłem nowy oryginalny czujnik i jest tak samo centralka nie widzi. Zauważyłem jednak, że program MES pokazuje bardzo wysoką wartość zakłóceń elektromagnetycznych (foto 3). Czy ktoś mógłby mnie naprowadzić czym to może być spowodowane?

Pokaż załącznik 282126
Pokaż załącznik 282127
Pokaż załącznik 282128

Giulietta nie ma czujników ciśnienia powietrza w kołach. To jest oparte na czujnikach ABS zdaje się.

Są na tej samej płycie podłogowej, dzielą te same silniki, ale po co pomagać, post do usunięcia. Dzięki

Off top, ale wypada sprostować - Co o płyty podłogowej to Delta jest na platformie C, która to jest modyfikowana od pierwszej Bravo/Brava. Wspólne właściwie jest Bravo i Stilo.
Giulietta natomiast została zbudowana na kolejnej platformie - Fiat Compact - która jest współdzielona np. z Dodgem Dartem czy po modfykacjach z Jeepem Cherokee (Compact Wide).

Amortyzatory
Powrót