Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2022
    Auto
    Giulietta 1.4
    Postów
    6

    Angry Giulietta, brak wspomagania, po odpaleniu z kabli.

    Witam wszystskich

    Mój problem polega na całkowitym braku wspomagania kierownicy, powstał on po tym jak odpalałem poprzez kablach drugie znacznie większe auto.
    Wyjąłem aku i podładowałem do pełna. Trzymał wszytskie parametry. Odpala od strzała tak jak zawsze również przed ładowaniem.

    Varta Silver Dynamite(3 lata)

    Nie jestem w stanie przeprowadzić testu, ponieważ wyjazd z miejsc parkingowego jest jak dobra seria na siłowi.

    Czy macie jakieś pomysły ?

    Schematy bezpieczników nie określają dokładnie które trzeba sprawdzić w takiej sytuacji. Macie jakąś wiedzę na ten temat?

    Nie wiem czy mogła paść pompa wspomagania na postoju przez użyczanie prądu? Może poprzez jakieś spięcie.


    › Więcej...: Giulietta 1.4 brak wspomagania, po odpaleniu z kabli.
    Ostatnio edytowane przez APINC ; 12-01-2022 o 00:29

  2. #2
    Użytkownik Świeżak Avatar zbigniew-777
    Dołączył
    11 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170 KM exclusive, TCT, Bose, panorama, LPG,
    Postów
    177

    Domyślnie

    Nie podpiąłeś czasem krokodylka kabla rozruchowego plusowego za bezpiecznikiem takim przykręcanym na dwie nakrętki? Sprawdź te bezpieczniki które są bezposrednio na plusie akumulatora. Użyczając prąd z Julki trza dobrze się popatrzeć gdzie się wpiąć bo można się podpiąć właśnie za jednym chyba z trzech bezpieczników powodując jego przepalenie dużym prądem rozruchowym.
    była - Alfa Romeo 147 1.6 105 KM FL Distinctive + BOSE

  3. #3
    Użytkownik Świeżak Avatar zbigniew-777
    Dołączył
    11 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170 KM exclusive, TCT, Bose, panorama, LPG,
    Postów
    177

    Domyślnie

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez tytułu.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	42.7 KB
ID:	282204 sprawdź ten F71 60A
    była - Alfa Romeo 147 1.6 105 KM FL Distinctive + BOSE

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2022
    Auto
    Giulietta 1.4
    Postów
    6

    Domyślnie

    Bardzo możliwe że tak właśnie zrobiłem, walczyłem z odpaleniem auta 20 minut przepinając kable wiele razy, co ciekawe po tym zabiegu na zimnym silniku mam dodatkowo falowanie obrotów.
    Dzięki , właśnie tej informacji szukałem, sprawdzę wieczorem i dam znać czy pomogło.
    Ostatnio edytowane przez APINC ; 12-01-2022 o 14:57

  5. #5
    Użytkownik Świeżak Avatar alehandro
    Dołączył
    09 2020
    Auto
    Giuelietta 1.6 jtdm
    Postów
    239

    Domyślnie

    Daj znać, Sam jestem ciekaw co tam w trawie piszczy.

  6. #6
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2022
    Auto
    Giulietta 1.4
    Postów
    6

    Domyślnie

    A więc tak, bezpiecznik kupiony na wszelki wypadek dwie sztuki, odlaczony aku bezpieczik wymieniony.
    Kaplica bez zmian. Jakieś pomysły?? wszystkie kontrolki sa zgaszone pali sie tylko ESC.

    Sprawdzilem dwa kupione bezpieczniki na wypadek gdybym trafił jakiś trefny.

    Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.
    Ostatnio edytowane przez APINC ; 12-01-2022 o 21:19

  7. #7
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2022
    Auto
    Giulietta 1.4
    Postów
    6

    Domyślnie

    Update

    Kupiłem miernik , sprawdzełem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki w skrzynce w komorze silnika.
    Na bezpieczniku f87 nie ma napięcia jest około 0.8.V Bezpiecznik jest dobry.
    F87 odpowiada za aku a konkretnie za start stop.
    Czy to normalne? jaka może być przyczyna?
    Wszystkie przekaźniki wyjęte i trzymają 0.8 ohm 0.6 ohm tak wiec sprawne.

    Macie jakieś pomysły?

    Który przekaźnik odpowiada za wspomaganie i gdzie go szukać?
    Obecnie do ESC i braku wspomagania doszła mi kontrolka ABS.

    Jeśli macie kontakt do jakiegoś dobrego elektryka w warszawie bardzo proszę

  8. #8
    Użytkownik Świeżak Avatar zbigniew-777
    Dołączył
    11 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA 170 KM exclusive, TCT, Bose, panorama, LPG,
    Postów
    177

    Domyślnie

    w układzie wspomagania nie ma przekaźnika według opisu w załączeniu.E7045 ELECTRIC STEERING .pdf
    za brak abs, esc i wspomagania może jeszcze odpowiadać bezpiecznik F42 5A wewnątrz który obsługuje te centralki.

    - - - Updated - - -

    E7023 ESP .pdf jeszcze opis ESP

    - - - Updated - - -

    sprawdź ten bezpiecznik F42 w skrzynce bezpieczników wewnątrz
    była - Alfa Romeo 147 1.6 105 KM FL Distinctive + BOSE

  9. #9
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2022
    Auto
    Giulietta 1.4
    Postów
    6

    Domyślnie

    Cytat Napisał zbigniew-777 Zobacz post
    w układzie wspomagania nie ma przekaźnika według opisu w załączeniu.E7045 ELECTRIC STEERING .pdf
    za brak abs, esc i wspomagania może jeszcze odpowiadać bezpiecznik F42 5A wewnątrz który obsługuje te centralki.

    - - - Updated - - -

    E7023 ESP .pdf jeszcze opis ESP

    - - - Updated - - -

    sprawdź ten bezpiecznik F42 w skrzynce bezpieczników wewnątrz
    F42 sprawdzony. Cala skrzynka bezpiecznikow w srodku jest ok , niektóre co prawda pokazuja napiecie dopiero przy uruchomionym silniku ale to jak rozumiem normalne.
    Nie daje mi spokoju ten bezpiecznik od star stop dlaczego nie tam napięcia.
    Pozostaje szukać dalej, dzięki za odpowiedź.

  10. #10
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2022
    Auto
    Giulietta 1.4
    Postów
    6

    Domyślnie

    Abs wrócił po ponownym odłączeniu i podłączeniu , wszystkie przyrządy w aucue działają jak należy brak tylko w dalszym ciągu wspomagania

Podobne wątki

  1. [159] Brak mocy po odpaleniu.
    Utworzone przez Sobo w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 28-10-2019, 15:43
  2. [Giulietta] Giulietta nierówno pracuje po odpaleniu- proszę o pomoc
    Utworzone przez TomKr w dziale MiTo/Giulietta
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 22-03-2017, 15:23
  3. [Giulietta] Zdarzający się brak wspomagania po odpaleniu, ikona akumulatora
    Utworzone przez Zefir w dziale MiTo/Giulietta
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 28-01-2017, 21:16
  4. [159] Włamanie, wymiana wiązki kabli brak mocy
    Utworzone przez pawel616 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 03-09-2016, 19:09
  5. Po odpaleniu brak mocy 2.4 JTD
    Utworzone przez banannd w dziale 166
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 11-07-2013, 19:39

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory