[Giulietta] [Wycena] Wymiana tarcz hamulcowych, klocków hamulcowych, płynu hamulcowego Warszawa

Art Gløgg

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta Sprint 2.0 JTDM
Hej,

Oddałem w Warszawie do serwisu (nie ASO) moją Alfę Romeo Giulietta 2.0 JTDM na wymianę tarcz oraz klocków hamulcowych w obu osiach + wymiana płynu hamulcowego. Wydaje mi się, że cena jaką podał serwis była zawyżona...nie jestem też jednak w tym temacie specjalistą. Właściwie to jestem totalnym żóltodziobem, więc chciałbym się upewnić jaka powinna być orientacyjna cena za taki pakiet. Wszystkie części są zakupione przez serwis.

Jeśli cena jest uśrednioną ceną i serwis wywiąże się dobrze z działania -> Jak najbardziej polecę ten serwis
Jeśli cena jest zawyżona -> Będę miał nauczkę na przyszłość ;)

Cena na Bemowie za ten pakiet, którą mam do zapłacenia to 1770zł.

Jeśli ktoś z Was ma informację albo sam ostatnio taką usługę miał wykonywaną - komentarze są mile widziane.

Pozdrawiam serdecznie

Jeżeli klocki i tarcze były z dobrej firmy plus robocizna to cena normalna.

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Dzięki wielkie za odpowiedź!

Jak odbiorę auto i dostanę wykaz części + szczegóły wyceny to dołączę tu te informację.

Zmartwiłem się bo warsztat, w którym zostawiłem auto ma dużo negatywnych ocen. Wierzę, że negatywne oceny nie potwierdzą się w prawdziwym życiu :)

We Wrocławiu miesiąc temu 1550 PLN bez zmiany płynu.

Dodam ze mam sportive 2.0 jtdm z brembo z tarczami 330mm.

Ostatnia edycja:
[MENTION=58560]marianw88[/MENTION] Dzięki za info. Czyli w miarę podobnie. Podaję zgodnie z zapowiedzią wyliczenie jakie dostałem przy zapłacie:
Tarcze hamulcowe przednie Quaro - 490zł
Klocki przednie Quaro - 145zł
Tarcze tył Quaro - 260zł
Klocki tył Quaro - 132zł
Przegląd hamulcy i wymiana - 600zł
Wymiana płynu hamulcowego DOT 4 - 150zł.

Na szczęście wygląda, że wymiana udała się nieźle...oby posłużyło autko jeszcze ładnych parę lat:)

Przepłacone
Jeszcze wsadzili jakieś quaro, pierwsze słyszę. Jak to cena za nie duże brembo to już w ogóle polecieli. 750zł robocizna i jeszcze z 3 stówy na częściach porobili, hajs się zgadza ;)
Dla kontrastu, świeżo kupowałem - Tarcze OE Alfy po 510zł przód + 280zł tył (duże brembo)

Nie znam firmy o której jest wspomniane we wcześniejszych postach (Quaro).Nie tak dawno wymieniałem w swojej Julce przód,założyłem tarcze Bozarto i klocki TRW- wyszło bardzo przyjemnie finansowo.Tak wiem że na temat tej firmy jest wiele nieprzychylnych opinii.Ja jednak pokierowałem się własnym doświadczeniem bo na Bozarto jeździłem już w kilku autach i nigdy nic się nie działo.Mało tego mam tarcze tej firmy założone teraz także we Freemoncie gdzie akurat to auto jest bardzo podatne na jakość tarcz hamulcowych.No i w tym wypadku także sprawują się bez zarzutów.

Wymieniałem u siebie niedawno cały zestaw, 4x tarcze Ate i 4x klocki Ate i za całość zapłaciłem 1070zł (bez robocizny bo wymieniałem sam). Nie znam firmy Quaro i nie wiem czy to porównywalna jakość do Ate (podejrzewam, że nie) ale widzę, że w koszcie części wyszło prawie identycznie. 750zł za wymianę tarcz, klocków i płynu to moim zdaniem sporo ale warsztat musi zarobić

To ja dorzucę swoje 3 grosze do koszyczka:
- tarcze przód Zimmermann Std 305 mm - 392 pln
- klocki przód EBC Green Stuff - 362 pln - drogo ale polecam, super hamowanie a pylą mniej niż tył
- tarcze tył Zimmermann Std - 250 pln
- klocki tył Brembo - 117 pln
Razem części: 1121 pln
Robocizna: 190 pln ASO przód; 0 pln tył - wymiana samodzielna (no dobra, 10 pln na czteropak ;) )

Amortyzatory
Powrót