Witajcie,
Powrócił problem z moją Giuliettą (miałem taki sam w okresie letnim przy upale ponad 30 stopni). Opisuję co się dzieje:
- Po rozgrzaniu i staniu w miejscu czuć delikatne wibracje (wskaźnik obrotów nie podnosi się) - pojawiają się one po chwili od postoju, trwają 15-20 sekund i znikają
- System S&S nie działa poprawnie, obojętne czy silnik ledwo rozgrzany, czy przejechane 15km. Właściwie zawsze po stanięciu, gdy S&S się załączy i zgaśnie auto to mijają 2-3 sekundy i odpala samoczynnie.
- Przy pojawiającym się objawie wibracji, jak w pierwszym punkcie, zauważyłem z dnia na dzień wzrost spalania na poziomie 2-3 litrów. Dodam, że trasę pokonuję tę samą za każdym razem, o podobnym (a może i teraz mniejszym) natężeniu ruchu.
- Dodatkowo, gdy były upały i objawy jak powyżej to klimatyzacja nie dawała rady chłodzić wnętrza. Teraz upałów nie ma, więc nie jest mi tak potrzebna i jeżdżę mimo to zawsze z włączonym AC na 16* i 1-3 bieg wentylacji.
Temperatura silnika jest cały czas w normie, rośnie dość szybko do 90*.
Gdzie szukać przyczyny? Kompresor klimatyzacji? Mimo wszystko termostat? Problem z wentylatorem?
Może ktoś miał podobny problem?
Dziękuję za pomoc![]()