• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulietta] Gulietta 1.4 2012 - BLue & Me i Bluetooth

Auto
Alfa Romeo Gulietta
Cześć.

Piszę w dość nurtującej mnie sprawie. Zakupiłem świeżo moją Julkę i sparowałem telefon z blue & ME. Obok pogody w komputerze pokładowym widze znaczek bluetooth, a na przyciskach przy radiu "media" wyszukuje mi tylko CD oraz AUX.

Proszę pomóżcie mi połączyc się z bluetooth żebym mógł puszczać muzyke poprzez youtube - czy może można, ale tylko np spotify itp.?

Telefonowałem na infolinie włoską Alfy i rozmawiałem z polskim przedstawicielem, który sprawdzając mój VIN pojazdu powiedział mi, że na wyposażeniu tego radia prawdopodobnie powinno być bluetooth w pojeździe, ale nie jest w stanie mi pomóc jak się z nią połaczyć.

Pozdrawiam.

Giulietty po 13 roku mogą odtwarzać muzykę bezpośrednio z telefonu, hardware nie pozwala na to. Musisz dokupić adapter BT i w schowku go założyć, ja mam założony taki Baseus CABA01-01 i jestem z niego zadowolony.

Można też odtwarzać przez kabel Aux.

Tak jak było powiedziane wyżej, BT w starszych Giuliettach jest wspierany tylko do telefonowania/handsfree. Teoretycznie są aplikację na telefon, które to symulują i dla auta udają, że chodzi o rozmowę, ale a) nie możesz sterować odtwarazaniem na kierownicy b) nie jest wspierany żaden sensowny Bluetooth kodek i jakość dzwięku jest bardzo kiepska.
Lepiej kupić jakiś adapter jak wysłał ostry :)

Najpierw "walczyłem" z kablem, ale to nie jest w żaden sposób wygodne.
Kupiłem coś takiego
https://allegro.pl/oferta/odbiornik-bluetooth-5-0-aux-audio-najnowszy-modul-9022254060

Gra bardzo dobrze. Jedyne co musiałem zmodyfikować to zasilanie. Po wsadzeniu w gniazdo USB ten moduł widziany jest niby jako pamięć USB, ale nic z tego nie wynika.
Kupiłem chiński rozgałęziacz: USB dane na USB dane + USB zasilanie. W ten sposób mam zarówno BT music jak i działa pamięć USB.

Powiedz mi kupiłem to, ale boje sie to zostawic podłączone w usb i aux cały czas. Wyłącza sie to samo jak wyłącze silnik? Nie zje mi akumulatora?

- - - Updated - - -

Giulietty po 13 roku mogą odtwarzać muzykę bezpośrednio z telefonu, hardware nie pozwala na to. Musisz dokupić adapter BT i w schowku go założyć, ja mam założony taki Baseus CABA01-01 i jestem z niego zadowolony.

powyższa opdowiedź do tego

Tak, nawet jak włączysz radio bez odpalonego auta to nie możesz się przełączyć na B&M, działa tylko radio. A swoją drogą, ja trzymam cały czas podpiętego do USB pendriva z muzyką i też mi nie zeżarło baterii :)

Amortyzatory
Powrót