[Giulietta] Klimatyzacja brak zmiany temperatury- kierowca

Auto
Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM 140 KM
Dzień dobry.
Na poczatku zaznaczam,iż przeryłem forum w tym temacie.

1. Klimatyzacja działa

2. Nie działa zmiana temperatrury po stronie kierowcy.

3. Wykonałem reset z panelu 20 właczenie ogrzewania szyby tylniej , 22 wyłaczenie ogrzewania szyby tylniej, 24 właczenie i 26 wyłączenie nastepnie Auto
po prawej stornie 0.0 po lewej 0.2 czasasmi 0.1

Rozumiem że jest padnięty silniczek lub gniazdo odpowiedzialne za mieszanie powietrza po stronie kierowcy.

Czy istnieje jakis turtorial jak to naprawić?

Jaki jest dostęp do tego silniczka po lewej stronie????

Ewentualnie gdzie w rejonie wielkopolski-Poznań jestem w stanie to ogarnąć. Problem jest uciążliwy
Pozdrawiam Serdecznie

Dzień dobry.
Na poczatku zaznaczam,iż przeryłem forum w tym temacie.

1. Klimatyzacja działa

2. Nie działa zmiana temperatrury po stronie kierowcy.

3. Wykonałem reset z panelu 20 właczenie ogrzewania szyby tylniej , 22 wyłaczenie ogrzewania szyby tylniej, 24 właczenie i 26 wyłączenie nastepnie Auto
po prawej stornie 0.0 po lewej 0.2 czasasmi 0.1

Rozumiem że jest padnięty silniczek lub gniazdo odpowiedzialne za mieszanie powietrza po stronie kierowcy.

Czy istnieje jakis turtorial jak to naprawić?

Jaki jest dostęp do tego silniczka po lewej stronie????

Ewentualnie gdzie w rejonie wielkopolski-Poznań jestem w stanie to ogarnąć. Problem jest uciążliwy
Pozdrawiam Serdecznie

Sprawdzałeś ilość gazu w układzie klimatyzacji? Właśnie taki jest objaw w Julkach jak jest go mało, mogę potwierdzić bo też tak miałem.

Od strony pasażera wieje zimnem że hej. Dodam wiexej przy wyłączonej klimie. Ogrzewanie od strony pasażera płynnie się reguluje. Od strony kierowcy nikłe zmiany. Praktycznie żadne. Da się dostać jakoś normalnie do tych silniczków mieszaczy. ? Warsztat krzyknął za robociznę 2 koła + silniczek. Podobno trzeba ściągać cala deskę.

Na wyłączonej klimie samochód powienien grzać jeżeli ma ustawione przykładowe 27 stopni.- ttuaj brak realcji lub nikła. Rano jak jadę zamykam kratki nawiewu by nie zmarznąć. Obawiam się , że przyczyna nie leży w braku czynnika.

Ponawiam pytanie .Czy w okolicach poznania jest jakiś warsztat który ogarnął by ten temat. Gdzie kolwiek nie dzwonie nikt się tym nie zajmuje. Niemożliwe przecież, że nikt tego nie naprawia. Proszę o odpowiedź.

Dzień dobry.
Ktoś naprawiał ten silniczek z lewej strony??? Prawa koszmar- z tego co widze i przeczytałem- metalowa "płetwa " wzmocniena skutecznie wszystko załania....

Widać, że lato blisko bo co drugi wątek na forum ,,nie działa klima: z jednej strony zimne, z drugiej ciepłe" ;)
Jeżeli masz takie objawy jak opisane i po tym teście, który opisujesz, otrzymujesz wynik 02, to znaczy, że na 99% jest to aktywator od strony kierowcy. Myślę, że gorzej niż od strony pasażera już nie może być. Zacznij rozbierać od dołu od pedału gazu, zdejmij najpierw wszystkie te dolne osłonki i popatrz jak dostęp

Amortyzatory
Powrót