Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    07 2022
    Auto
    147,Mito
    Postów
    4

    Domyślnie Kompresor klimatyzacji

    Cześć,

    Nie włącza mi się klimatyzacja. Kontrolka na panelu się świeci bezpieczniki są OK, ale nie chłodzi. Zauważyłem że nie uruchamia się kompresor tak jak by elektromagnes odmówił współpracy, czy jest jakiś przekaźnik odpowiedzialny za jego sterowanie?


    › Więcej...: Kompresor klimatyzacji

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    01 2014
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair / Mito 1.4 TB
    Postów
    483

    Domyślnie

    Czynnik jest? Bo bez ciśnienia się nie załączy.
    Sam elektromagnes można sprawdzić z poziomu MES, w czasie testu powinno być słychać kliknięcia.

  3. #3
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    07 2022
    Auto
    147,Mito
    Postów
    4

    Domyślnie

    Tak, czynnik jest tydzień temu był uzupełniany. Rozumiem że test odpalę przez multiscanecu czy jakaś inna apka?

  4. #4
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    01 2014
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair / Mito 1.4 TB
    Postów
    483

    Domyślnie

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Przechwytywanie.jpg
Wyświetleń:	30
Rozmiar:	25.3 KB
ID:	284324

  5. #5
    Użytkownik Znawca
    Dołączył
    11 2011
    Mieszka w
    Podbeskidzie
    Auto
    Giulietta 1.4 Multi R 180HP First Edition 2k10
    Postów
    1,752

    Domyślnie

    Cytat Napisał Budzio Zobacz post
    Tak, czynnik jest tydzień temu był uzupełniany. Rozumiem że test odpalę przez multiscanecu czy jakaś inna apka?
    Pytanie czy jest go tyle ile powinno być, jak będzie za mało to się nie włączy kompres, jak będzie za dużo to zresztą też. No i kwestia czy sprawdzali szczelność instalacji, bo przez tydzień mogło zejść. Przekaźnik można spiąć na krótko żeby wykluczyć jego ewent przyczynę

  6. #6
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    06 2021
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Mito 155/200
    Postów
    10

    Domyślnie

    Cytat Napisał Budzio Zobacz post
    Tak, czynnik jest tydzień temu był uzupełniany. Rozumiem że test odpalę przez multiscanecu czy jakaś inna apka?
    A zanim uzupełnili czynnik , chłodziła?

  7. #7
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    07 2022
    Auto
    147,Mito
    Postów
    4

    Domyślnie

    Przed jak i po uzupełnieniu klima działa, sytuacja wyglądała tak, że w czwartek wieczorem klima chłodziła w piątek rano miałem ja wyłączoną i popołudniu po włączeniu przestała chłodzić, do czasu jak chłodziła chłodziła wzorowo

  8. #8
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    04 2009
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Giulietta 2.0JTDM TCT Distinctive
    Postów
    355

    Domyślnie

    Cytat Napisał Budzio Zobacz post
    Przed jak i po uzupełnieniu klima działa, sytuacja wyglądała tak, że w czwartek wieczorem klima chłodziła w piątek rano miałem ja wyłączoną i popołudniu po włączeniu przestała chłodzić, do czasu jak chłodziła chłodziła wzorowo
    to może już czynnik się ulotnił przez nockę ?
    Lancia Lybra SW 2.4 JTD 136KM była
    Lancia Lybra SW 2.4 JTD 140KM była
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDM 175KM była
    Lancia Delta 2.0JTDM 209KM była
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM2 TCT jest

  9. #9
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    07 2022
    Auto
    147,Mito
    Postów
    4

    Domyślnie

    Mam nadzieję, że nie jutro podjadę do gościa który mi to robił żeby to jeszcze sprawdził

  10. #10
    Użytkownik Znawca Avatar FXX
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    Wieluń/Gdynia
    Auto
    Volvo S60 D5 R-design/ Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
    Postów
    1,912

    Domyślnie

    Na początek sprawdź ilość czynnika.
    Miałem podobnie, klima działała cały rok, w kolejnym roku na wiosnę również, a po serwisie gdzie uzupełnili czynnik 300g (wchodzi 800g), po dwóch miesiącach miałem pusto, dobicie czynnika z kontrastem i po kolejnych dwóch miesiącach znowu pusto. Chłodnica okazała się nieszczelna. Nie wiem czy zbieg okoliczności, że po serwisie czy już była słaba i większe ciśnienie w układzie ja dobiło.

    Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Podobne wątki

  1. [159] Kompresor klimatyzacji
    Utworzone przez Mateusz1983 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 13-04-2021, 07:45
  2. [159] Kompresor klimatyzacji
    Utworzone przez ElvisPresley w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 08-08-2020, 14:10
  3. [159] Kompresor klimatyzacji
    Utworzone przez AlfaROMEO w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30-06-2019, 19:26
  4. [159] Kompresor klimatyzacji
    Utworzone przez porterneon w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 01-01-2019, 23:14
  5. kompresor od klimatyzacji
    Utworzone przez perlim121 w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 29-04-2010, 12:21

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory