ma ktoś jakiś patent gdzie znajdę używaną skrzynię TCT do benzyny? allegro olx nic nie ma, najlepiej sama skrzynia bez robota i sprzęgieł. bo mi się rozsypała i mechanik twierdzi, że nie ma co ratować za bardzo, mam już dosyć tego włoskiego złomu
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ma ktoś jakiś patent gdzie znajdę używaną skrzynię TCT do benzyny? allegro olx nic nie ma, najlepiej sama skrzynia bez robota i sprzęgieł. bo mi się rozsypała i mechanik twierdzi, że nie ma co ratować za bardzo, mam już dosyć tego włoskiego złomu
nie wiem, jeździłem autem normalnie, olej zmieniłem w skrzyni i robocie po 75 i potem po kolejnych 60 tysiącach (mamy auto od nowości). auto zawsze trochę cicho "wyło", ale dźwięk był od bardzo dawna i był słyszalny tylko przy opuszczonych szybach, więc stwierdziłem że "ten typ tak ma", ostatnio wycie zaczęło się wyraźnie głośniejsze, pojechałem do najlepszego majstra od skrzyń w okolicy (dodatkowo był z polecenia mojego mechanika) i gość po przejechaniu się stwierdził, że to nie wyje już łożysko tylko przez walnięte łożysko zębatki się rozregulowały i nie trafiają precyzyjnie i teraz taniej i prościej będzie kupić używaną skrzynię i wyremontować. jeśli chodzi o diagnozę to na 100% jest to skrzynia bo na biegu N jest cicho. a co dokładnie w skrzyni to bez wyjęcia się nie dowiem, natomiast majster był pewny swojej diagnozy i ogólnego złego stanu skrzyni.
auto od nowości w mojej rodzinie, z polskiego salonu od przebiegu 1km i z ręką na sercu muszę powiedzieć, że moje 5 innych samochodów łącznie nie popsuło się tyle razy co ta Giulietta. serio przerobiłem chyba wszystko: awarię MA, urywające się klamki, wiązkę klapy tył, padniętą pompę paliwa, spalone moduły blue&me (kilka, wszystkie w gorące dni), rozpadający się zbiorniczek wyrównawczego, awarię modułu DLR, awarię całego licznika, jakieś zwarcie powodujące rozładowywanie aku, rozstrojenie proxy po rozładowanej baterii, rozwalone przełączanie obiegu wewnętrznego, padnięcie kluczyka (robił zwarcie - otwierał wszystkie szyby jak się podeszło), padnięcie czujnika klimy, nawet w klapce wlewu paliwa pękł mechanizm XD auto używane w normalnym klimacie, w Polsce, wyłącznie do jazdy po mieście. najgorszemu wrogowi bym nie polecił XD
natomiast jedyna historia jaką z tą skrzynią pamiętam to jak kiedyś długo staliśmy w korku i zamiast wrzucenia na N auto stało na wciśniętym hamulcu to coś się wtedy przyjarało bo zaczęło śmierdzieć spalenizną w kabinie, poza tym skrzynia działała zupełnie bezproblemowo, tylko to wycie...