Show results from 1 to 4 with 4
    The user I'm New -do not cry!
    He joined the
    10 2019
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2011 120KM Benzin

Domyślnie Wypadanie zapłonu

Pacjentka Giulietta 2011 1.4 T-Jet
    Nagminne wypadanie zapłonu na cylindrze nr 4.
    Wymienione świece, cewki.
    Po wymianie świec problem się powtórzył, więc zamieniłem wtryskiwacze między cylindrami 4 i 2... zapłon wypadł na cylindrze nr 1. Po sprawdzeniu okazało się że poszła świeca.
    Kupiłem ponownie komplet nowych świec oraz cewek przejechałem bezobjawowo 4 tyś km.
    Następnie alfa puściła białego bąka, ale to było coś innego niż wypadnie zapłonu. Po sprawdzeniu the Turbo, wymieniono odmę, która po rozebraniu okazała się być uszkodzona. Pojeździłem i znowu wypadł zapłon na 4 cylindrze. Błąd skASOwany cewki zamienione miejscami auto pali i jeździ. Czy ktoś coś ma pomysl? Moduł sterowania, rozrzad przeskoczy, czujnik polozenia walul? Nie widzi mi się zrzucanie głowicy co sugeruje mechanic. Ps auto nie jest zagazowane i ma 100 tyś przebiegu.

› Więcej...: Wypadanie zapłonu

The user Cyclist Avatar Doblo
    He joined the
    10 2015
    Lives in
    Szczecin
    Auto
    Giulietta QV - 156FL 2.5 V6

Domyślnie

Sprawdź czy świece nie stoją w oil. Często wypadanie zapłonu było z tym związane, puszcza uszczelka pod odmą.
    You can not be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo

He joined the
    01 2023
    Auto
    Giulietta 1.4 120 KM, 2010 r

Domyślnie Wypadanie zapłonu

Witam. Mam ten sam problem czy udało się ustalić przyczynę wypadania zapłonu na 4 cylindrze? Walczę z tym już pół roku.
    Artur
    Quotation Wrote Czakan007 Zobacz post
    Pacjentka Giulietta 2011 1.4 T-Jet
    Nagminne wypadanie zapłonu na cylindrze nr 4.
    Wymienione świece, cewki.
    Po wymianie świec problem się powtórzył, więc zamieniłem wtryskiwacze między cylindrami 4 i 2... zapłon wypadł na cylindrze nr 1. Po sprawdzeniu okazało się że poszła świeca.
    Kupiłem ponownie komplet nowych świec oraz cewek przejechałem bezobjawowo 4 tyś km.
    Następnie alfa puściła białego bąka, ale to było coś innego niż wypadnie zapłonu. Po sprawdzeniu the Turbo, wymieniono odmę, która po rozebraniu okazała się być uszkodzona. Pojeździłem i znowu wypadł zapłon na 4 cylindrze. Błąd skASOwany cewki zamienione miejscami auto pali i jeździ. Czy ktoś coś ma pomysl? Moduł sterowania, rozrzad przeskoczy, czujnik polozenia walul? Nie widzi mi się zrzucanie głowicy co sugeruje mechanic. Ps auto nie jest zagazowane i ma 100 tyś przebiegu.

He joined the
    10 2019
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2011 120KM Benzin

Domyślnie

Tak, kup ten środek allegro pl/ oferta/dodatek-do-paliwa-benzyna-unik-300ml-oe-psa-11898290942.
    Zalej go na niemal pusty bak i benzynę 98.
    Pałuj auto na 4 tyś obrotów przez 15 min. Następnie znajdź długa drogę zatrzymaj auto i rusz z 6 biegu wciskając gaz w podłogę. Procedurę ruszania powtórz kilka razy. Po wszystkim wymień oil. Można cała procedurę powtarzać co 7.5 tyś km