[Giulietta] Ćwierkanie Giulietta 170km

• Autor wątku Autor wątku Zazel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Zazel

Nowy
Auto
Gulietta
Ćwierkanie Giulietta 170km 1.4 tb

Witam. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu. podczas pracy silnika, najczęściej na wolnych obrotach słychać dziwny dźwięk (ćwierkanie, piszczenie) rozrząd + pompa wody wymienione 10k km temu. Pasek alternatora wymieniony 5k km temu. Nie ma żadnego problemu z falowaniem obrotów, po wyłączeniu klimy/ogrzewania nic się nie zmienia. Najczęściej ten dźwięk słyszalny jest na rozgrzanym silniku. W pliku txt przesyłam link youtube do filmiku z dźwiękiem pracy silnika.

Załączniki

• link.txt
    link.txt
    42 bajtów · Wyświetleń: 162
Ostatnia edycja:
miałem podobnie ale tylko czasami ,po wymianie rozrządu dzwięku brak.

Jakiej firmy kolega założył rozrząd? U mnie był wsadzony Gates i teraz nieznośnie ćwierka przy ok 1700obr/min.

Jeżeli to pytanie do mnie ,to założyłem komplet INA.

U mnie też Gates i to samo przy 1700obr/min. Na wolnych niestety też słychać ćwierkanie a rozrząd w miarę świeży, ma zaledwie rok i 10 tyś nalotu

Ja będę zmieniał jeszcze raz sam pasek, bo strasznie to męczące. Mechanik mówił że z czasem przestanie, bo przy pierwszym odpaleniu już pytałem czemu dźwięk dziwny, ale zrobiłem już chyba z 2tys km a dźwięk nadal jest. Autko fajnie gada z wydechu, fajnie się odpycha a siara koło ludzi na spokojnie przejechać... Tym razem pójdę w Dayco, dam znać o efektach.

wszyscy tu na forum twierdzą ,że jak rozrząd to tylko Ori.

Mądry Polak po szkodzie... Nie doczytałem forum. Znajomy u tego samego mechanika zmieniał rozrząd w MiTo QV i założył mu komplet INA, jest OK. Ja coś wspomniałem że chcę dobrze, to mechanik stwierdził że dołoży do Gatesa...

Ja będę zmieniał jeszcze raz sam pasek, bo strasznie to męczące. Mechanik mówił że z czasem przestanie, bo przy pierwszym odpaleniu już pytałem czemu dźwięk dziwny, ale zrobiłem już chyba z 2tys km a dźwięk nadal jest. Autko fajnie gada z wydechu, fajnie się odpycha a siara koło ludzi na spokojnie przejechać... Tym razem pójdę w Dayco, dam znać o efektach.

Pasek zmieniony na Dayco, ćwierkanie przy 1700obr/min zniknęło, odgłosy na wolnych obrotach też się zmniejszyły, jest OK.

Amortyzatory
Powrót