• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[MiTo] Demontaż/wymiana lewego lusterka

Auto
Alfa Romeo MiTo, 1.4 70KM, 2012
Dzień dobry
Byłby ktoś z Was uprzejmy dać mi instrukcję, jak zdemontować lusterko wsteczne po stronie kierowcy. Kupiłem Alfę Mito i zauważyłem, że regulacja lewego lusterka jest niewystarczająca. Po kilku minutach zorientowałem się, że to tzw. "anglik"... Chciałbym je wymienić na takie, dostosowane do ruchu prawostronnego. Dziękuję z góry za wszystkie informacje, instrukcje, tutoriale. Pozdrawiam.

w drzwiach masz plastikowy wybrzuszony trójkąt ,maskujący śruby od lusterka. trzy ,odkręcasz i lusterko demontujesz ,rozpinając wtyczkę.

Ponowne dzień dobry :)

Korzystając z wolnych wakacyjnych dni postanowiłem odkręcić lusterko. Niestety, po zdemontowaniu zaślepki ujrzałem 3 śruby. O ile dwie z nich mogę odkręcić bez problemu, to do trzeciej dojście blokuje fragment boczku drzwi. Macie jakieś tricki, jak odkręcić trzecią śrubę (tą przy przewodzie)?... Dzięki wielkie, pozdrawiam.

IMG_20230820_152824.jpg

Najlepiej zrobić to płaskim kluczem, można też spróbować lekko odgiąć boczek ale z rozwagą

Amortyzatory
Powrót