• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[MiTo] Jakie radio 2DIN do MiTo

TomaszR

Nowy
Auto
Alfa Romeo MiTo 1.4 105KM MultiAir
Cześć,

wiem, że temat był już poruszany wcześniej. Chciałbym go jednak trochę odświeżyć, bo jak wiemy technologia się zmienia a sam też przymierzam się od dłuższego czasu do wymiany fabrycznego radia w mojej MiTo na radio 2DIN. Czy możecie polecić jakiś konkretny model, który np. się u was sprawdza? Na co zwrócić uwagę, kupując taki sprzęt? Zależałoby mi przede wszystkim na tym, żeby radio było na Androidzie- ze względu na dostęp do aplikacji sklepu play, ewentualna opcja podłączenia kamerki cofania byłaby mile widziana, możliwość korzystania na nim z nawigacji też byłaby super :)

Moje jest od Eunavi, kupione na radionawigacje.pl nazywa się tam "RADIO SAMOCHODOWE 2DIN ANDROID 8 RDZENI 4GB 64GB", obecnie 1099PLN (nie dam linka bo mi jeszcze nie wolno). Wymagało też zakupu ramki (również przycięcia jej) i wiązki kabli do połączenia z kierownicą. Mam kable wyprowadzone do schowka, podpinam telefon wsiadając do auta i odpala się AndroidAuto. Jeśli masz starszy telefon jak ja, to z samym AndroidAuto mogą być bugi. Samo podpinanie zostawiłem znajomemu mechanikowi, podobno było sporo kombinowania, również przez konieczność ciągnięcia kabla kamerki przez całe auto. Podpięte u mnie do Bose i subwoofera i nie zapewnia audiofilskich przeżyć, ale jest nieźle - odbiór dźwięku jest zawsze bardzo subiektywny, ja piszę jako człowiek zadowolony ze słuchawek FiiO F5. Jeśli jesteś z Krakowa możemy się zgadać żeby się zobaczyć.

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Niestety do Krakowa mam 500 km ale dziękuję za propozycję. Jak na razie robię rekonesans i gdy będę miał trochę więcej czasu to będę działać z wymianą. Jak to wygląda, gdy korzystasz np. z YouTube, Spotify, nie zamula to?

Amortyzatory
Powrót